*Batman’a yerleşen 30.000’e yakın Suriye, Şengal ve Afganlı sığınmacılar ikinci el aşyanın satıldığı spotçu işyerlerine akın ediyor. Spotçular, Ramazan ayında stoklarında ikinci el eşyanının kalmadığını söylediler.

*Sığınmacıların yanı sıra memur ve üniversiteli öğrencilerin de ikinci el eşyayı tercih ettiğini belirten sportçular, “Ramazan bayramı öncesinde stoklarımızda ikinci el eşya tükendi. Ucuz olduğu hemen her kesim kullanılmış ev eşyasını alıyor” dediler.

İKİNCİ EL EŞYAYA İLGİ

30.000’e yakın sığınmacının yerleştiği Batman’da, ikinci el eşyanın satıldığı spotçu esnaf, talepleri karşılamakta zorlanıyor. Alo Tevşo pazarında ikinci el eşya satan Yusuf Turan, durgun ay olarak değerlendirdikleri Ramazan ayında satışlarının arttığını söyledi. Sığınmacı ağırlıklı müşterilerinin daha çok kanepe ve dolap vb gibi ev eşyasına ilgi gösterdiğini belirten Turan, “Bir kanepenin fiyatı 50 ila 100 TL arasında değişiyor. Sığınmacıların yanı sıra üniversiteli öğrencilerde kiraladığı eve ikinci el eşya almayı tercih ediyor. Yaklaşan bayram öncesinde stoklarımızdaki kullanılmış eşyaların bir bölümü tükendi” dedi.

“MEMURLARDA EŞYA ALIYOR”

Uzun süredir kentte spotçuluk yapan Yusuf Turan, ikinci el ev eşya satışının Ramazan ayında arttığını belirtti. Turan, şöyle konuştu : “Her bütçeye uygun ikinci el ev eşyası stoklarımızda var. Televizyondan kanepeye, buzdolabından elektrikli süpürgeye kadar tüm ev eşyaları bulunduruyoruz. Müşterilerimiz sadece sığınmacı ve üniversiteli öğrencilerden oluşmuyor. Bazı memurlar da evlerindeki eksikliklerini gidermek için ikinci el eşyayı almayı uygun görüyor. 50 TL’den başlayıp 250 TL’yi bulan ev eşyaları uygun fiyatlarla müşterilerimizin beğenisine bırakıyoruz.”

Editör: TE Bilişim