130 MİLYON TL’LİK PROJELER
Batman’ın Hasankeyf ilçesinde yeni yerleşkenin en önemli projelerinden olan arkeopark ve şaab vadisi projesi imzalandı. İhaleyi üstlenen Ankara Mavi Göl firması ile DSİ 16. Bölge Müdürlüğü, yaklaşık 130 Milyon TL’ye mal olacak proje protokolünü imzaladı. İçinde yaşam alanları, yürüyüş yolları, atölyeler ve limanda tekne bağlama yeri olacağını belirten Belediye Başkanı Abdulvahap Kusen; “İlçemizin en önemli vizyon projeleri hayata geçirilince turizm daha da canlanacak” diye konuştu.

MESİRE VE CAZİBE MERKEZİ OLACAK
Başkan Kusen, şöyle devam etti; “Proje kapsamında bölgenin en büyük müzesi olan Hasankeyf, eski Hasankeyf yerleşkesinden taşınan eserlerden Zeynel Bey türbesi, Hamam, İmam Abdullah Türbesi, Kale kapısı, Er-Rızk, Sultan Süleyman Eyyubi ve Kızlar cami gibi tarihi değerlerin taşındığı alan da hayat bulmuş olacak. Konukların ziyaret ettikleri kale bölgesinde yapacakları geziden sonra yorgunluklarını atabilecekleri Şaab vadisi ile birlikte proje tamamlandığında tarihi ilçemiz turizm potansiyelini daha da ileriye taşıyacak ve bu alanlar Hasankeyf’in mesire ile cazibe merkezine dönüşecek.”

Öte yandan DSİ 16. Bölge Müdürü Ali Naci Kösali ise şunları söyledi; “Bu proje ile Arkeopark Alanı ve Şaab Vadisinde korunması gerekli taşınmaz kültür varlıkları, koruma alanları ile sit alanlarındaki kale ve ören yerlerinde mevcut ve olası sorunların çözülmesi, sürdürülebilir, estetik ve işlevsel bir çevre oluşturulması ve arkeolojik potansiyelini koruyacak şekilde denetimli olarak ziyarete açılması ve tanıtımının yapılması hedeflenmektedir.” (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim