**Ak Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir ve İl Başkanı Akif Gür, Batman Çağdaş’ı ziyaret ederek gündeme dair açıklamalarda bulundu. Batman’ın iki-üç yıl içinde sağlık alanında iyi noktalara geleceğini belirten Milletvekili Özdemir: “Hükümetimizin Batman’a ciddi yatırımları var. 500 Yataklı hastane, Kadın Doğum-Çocuk Hastanesi ve iki dal hastanesiyle Batman, sağlık alanında Türkiye ortalamasının üzerine çıkacak” diye konuştu.

AK PARTİ HEYETİ ZİYARETLERDE
Bir süredir seçim bölgesi Batman’da yoğun ziyaretler gerçekleştiren Ak Parti Milletvekili Ziver Özdemir, İl Başkanı avukat Akif Gür, Gercüş Belediye Başkanı  Gündüz Günaydın, Yücebağ Belediye Başkanı Abdullah Bil, Merkez İlçe Başkanı avukat Yusuf Bülbül, Tanıtım Medya Başkanı Kadir Şeker ve Gençlik Kolları Başkanı Tolga Genç ile birlikte Çağdaş’ı ziyaret etti. Çağdaş yöneticileri Arif Arslan ve Barış Arslan ile bir süre sohbet eden Milletvekili Özdemir ve İl Başkanı Gür, gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. Ak Parti hükümetinin Batman’da ciddi yatırımlar gerçekleştirdiğine işaret eden Milletvekili Özdemir, tüm yatırımların takipçisi olduklarına dikkat çekti.

“İKİ DAL HASTANESİ GÜNDEMİMİZDE”
Yapımı bitme aşamasına gelen Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi, yatırım programındaki 500 yataklı hastanenin yanı sıra iki dal hastanesinin de gündemlerinde olduklarını belirten Milletvekili Özdemir: “Sağlık yatırımlarının takipçisiyiz. Kadın Doğum Hastanesi ve eski Devlet hastanesi yerlerine dal hastanesi planlanıyoruz. Özellikle eski Devlet Hastanesi yerinin dal hastanesine dönüşmesi için vatandaşlarımızdan ciddi talepler aldık. Mevcut yatırımlar, 500 yataklı hastane ve iki dal hastanesiyle birlikte Batman, sağlık alanında özellikle yatak kapasitesinde 2-3 üç yılda Türkiye ortalamasının üzerine çıkacaktır. Yeni Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi’nin de geçici kabulünün ardından en kısa sürede hizmete açılmasını istiyoruz” dedi.

“TIP FAKÜLTESİ İÇİMDE BİR UKTE”
Batman’a Tıp Fakültesi’nin kazandırılması için her türlü platformda talepleri yinelediklerine de işaret eden Özdemir, şöyle devam etti: “Bölge Devlet Hastanesi ve yapımı son aşamaya gelen Kadın Doğum Hastanesinin birleştirilerek Eğitim-Araştırma Hastanesine dönüştürülmesini çok önceden Sağlık Bakanımıza sunup, onay almıştık. Burası tamamlandığında Tıp Fakültesi’nin altyapısı olacaktır. İlimize Tıp Fakültesini kazandırmamak içimde hep bir ukte. Bize nasip olur mu bilemeyiz ama en azından Tıp Fakültesi’nin tüm altyapısını hazırlamak istiyoruz. En büyük arzum ve içimde kalan bir uktedir Tıp Fakültesi.” Öte yandan Cumhuriyet gazetesi yazarı Işıl Özgentürk’ün yazısını bir kez daha kınayan Özdemir: “Tüm vatandaşlarımızdan bireysel suç duyurusunda bulunmasını istiyorum. İlimizi karalamaya ve aşağılamaya kimsenin hakkı yok” diye konuştu. (Barış Arslan)

Editör: TE Bilişim