“90’LI YILLAR GERİDE KALDI”

İHD,Batman’da 350’nci eyleme imza attı. İHD yöneticileri ile kayıpların yakınlarının katıldığı kitlesel basın açıklamasını İHD yöneticisi İlyas Tarım, okudu. Yılmadan alanlarda olduklarını belirten Tarım, “Son kaç aydır bölgede yaşayan halklara eziyet eden faşist mekanizma artık durmalıdır. 90'lı yıllarda Kürt halkını; faili meçhullerle, köy baskını ve boşaltmalarla başlayan bu zalim çark son kaç aydır birileri tarafından yeniden palazlanıp devreye sokuldu. Yüzlerce faili meçhul cinayet bıraktı ardından. Fakat 90'lı yılların özlemi içinde olanlar şunu çok iyi bilmelidir ki; bu halk 90'lı yılarda bıraktığınız halk değildir. 90'lı yıllarda nasıl ki barıştan yana, kardeşlikten yana mücadelesini sürdürmüşse içinde yaşadığımız teknoloji ve uzay çağında da insanlıktan yana mücadelesini sürdürecektir” dedi.

“ÇOCUKLARIMIZ BARIŞ İÇİNDE BÜYÜYECEK”

Gülistan caddesindeki basın açıklamasında Tarım, şunları kaydetti: “90'lı Yılların kutsal mücadelecileri "Cumartesi Anneleri" anne olarak nasıl isyan bayrağını bugünlere kadar taşımışlarsa biliniz ki bu halk da bu mücadelesini sürdürecektir. Bu kutsal mücadele çocuklarımızı barış içinde büyütecek yarınlara kavuşuncaya; kayıplarımızı buluncaya, failleri yargılanıp cezalandırıncaya ve dek devam edecektir. Türkiye'nin karanlık geçmişiyle yüzleşmesi beklenirken maalesef son 3 ayda yüzlerce insanımızı kaybettik. Barış umudunu yaşadığımız bir kaç ay öncesine nazaran şu an cehennemi yaşıyoruz. Artık Türkiye geçmişiyle yüzleşmelidir diye diye dilimizde tüy bitmişken Başbakan Van'da yaptığı konuşmada insanlarımızı "beyaz toroslar"lar devrini geri getirmekle tehdit etmiştir.”

“BEYAZ TOROSLAR ÜLKENİN YÜZ KARASI”

Bir dönemlerin korkulu rüyası olan ‘Beyaz Toros’ araçların ülkenin yüz karası olduğunu belirten İlyas Tarım, şunları söyledi; “90'lı Yıllarda faili meçhul cinayetlerin işlenmesinde kullanılan ‘beyaz toros’lar Türkiye'nin yüzkarası cezasızlık politikasının da bir sembolüdür. O günden bugüne değişen tek bir şey varsa o da Beyaz Torosların yerini Zırhlı Land'ların almış olmasıdır. Hala faili meçhul cinayetler işlenmeye devam edilmektedir. Buradan çağrıda bulunuyoruz. Türkiye artık cezasızlık politikalarını terk etmelidir. Hem geçmişle ve bugünüyle yüzleşmek hem de cezasızlığın sona erdirilmesi için hakikat komisyonlarının kurulması gerekmektedir.” Basın açıklamasının ardından STK temsilcileri ile kayıpların yakınları 5 dakikalık oturma eylemi yaptı. Kitle daha sonra sessizce dağıldı.

Editör: TE Bilişim