“BU İŞ BÖYLE YÜRÜMÜYORDU”

Batman’ın 26.500 nüfuslu Kozluk İlçe Belediye Başkanı Ayhan Eren, HDP’den istifa ettikten sonra konuştu. 30 Aralık 2019 tarihinde e-devlet üzerinden HDP üyeliğinden istifa ettiğini belirten Kozluk Belediye Başkanı Eren, 21 Nisan 2020 tarihinde de HDP Genel Merkezi’nin istifasını kamuoyuna duyurduğunu açıkladı. İş dünyasından aktif siyasete hizmet için atıldığını söyleyen Başkan Eren: “25 Yıl süreyle hem turizm hem de farklı sektörlerde çalıştım. İlçe sakinlerimiz için ne yapabilirim diye buraya geldim. Bir bekçilik ya da başka bir şey için burada değilim. Tek amacım var o da hizmettir. Amacım, partilerin düşünceleri farklı olsa da hiçbir zaman ideolojik düşüncelerle hareket etmedim. Düşüncelerim, partiyle örtüşmediği için istifa etmeyi kararlaştırdım. Bu iş böyle yürümüyordu. Bu nedenle HDP’den ayrıldım. Dünya görüşümüz bir birine uymadı” diye konuştu.

EREN: “SOSYAL MEDYADA ELEŞTİRENLER VAR”

Başkan Eren, şöyle devam etti: “İstifa kararımı, 26 bin 500 nüfuslu ilçe merkezinde olumlu bulanlar da var, eleştirenler de var. Her düşünceye saygım var ama yeter ki eleştiriler ölçülü olsun. İlçe merkezinde öyle olumsuz tepkiler yok. Halkımın içindeyim, çalışanlarla iç içeyim. Sosyal medyadaki eleştirileri de Allah’a havale ediyorum. Eleştirilerin büyük bölümü Kozluk dışındakiler yapıyor. Çok da fazla polemiğe girmek istemiyorum. Partili olan olmayan herkesten oy aldım. Bir yıldır görevdeyim. 170 çalışanımızın maaş ve özlük haklarını kapsayan yaklaşık 7 milyon TL’yi ödeyemedik. Gerek çalışanlarımıza gerekse de ilçe sakinlerimizin beklentilerine yanıt vermek için bu makamdayım. Covid-19 belasından çıkıp bazı projelerimizi hayata geçirmek istiyoruz.”

“ŞEFFAF BİR YÖNETİM ANLAYIŞIMIZ VAR”

Bir yıllık görev süresi içinde Belediye’nin gelir-gider tablosunu her ay sosyal medyada da paylaştığını ifade eden Belediye Başkanı Ayhan Eren: “Bütçemiz belli. Bunu sürekli kamuoyu ile paylaşmayı da bir görev biliyoruz. Bir yıldır halkın bizden beklediği hizmetleri gerçekleştiremedik. Hizmet için buradayım, ideoloji için burada olamayız. Bu halkın beklentileri neyse o’nu vermek zorundayız. İstifa kararımın ardından ilçenin genelinde olumlu bir hava oluştu. Bazı çevrelerin ‘HDP oylarıyla seçildi’ şeklindeki iddiaları varsa da özür diliyorum. Araç makine parkımızdaki araçların çoğu yaşlı ve hizmet vermekte zorlanıyor. 10 Katlı apartmanlara itfaiye araçlarımızın merdivenleri yeterli gelmiyor. Artık Kozluk için yapabileceğimiz projeleri düşünüyoruz” dedi. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilişim