**Adalet Bakanlığı’nın ‘İcra Dairelerinin Etkinliğini Artırılması Projesi’ kapsamında 35. ‘Pilot İcra Dairesi’ Batman’da açıldı. Açılışa katılan İcra ve İflas Hizmetleri Daire Başkanlığı Tetkik Hakimi Mustafa Selman Çelik: “Batman’da icra alanında yıllık 40 Bin civarında derdest dosyamız var, bunların  20 bini bize  ulaşıyor. İcra faaliyetlerimiz, artık tek çatı altında” dedi.

BATMAN, 35. PİLOT İL

Adalet Bakanlığı bünyesinde vatandaşlara daha hızlı ve etkili hizmet sunabilmek amacıyla ‘İcra Dairelerinin Etkinliğini Arttırılması Projesi’ kapsamında 35’inci ‘Pilot İcra Dairesi’ Batman’da hizmete girdi. Adliye binasını zemin katındaki açılış programına Batman Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Dede, İcra ve İflas Hizmetleri Daire Başkanı Alim Polat, Baro Başkanı Abdülhamit Çakan, Personel Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Arı, Tetkik Hakimi Mustafa Selman Çelik ve hukukçular katıldı.  Açılıştan önce avukatlarla bir araya gelen Tetkik Hakimi Çelik; “Hizmetlerimizi daha kaliteli, daha sistematik sunabilmek için bu yeni sistemi hayata geçirmek istiyoruz. Yeni icra faaliyetlerimizi tek bir çatı altında toplamak için uzmanlaşmış alt bürolar eliyle ve uzmanlaşmış personel vasıtasıyla yerine getirmiş olacağız. Yeni personel takviyesi yaptık icralarımıza, fiziki mekanları iyileştirdik. Vatandaşlarımız daha kolayına gelecek şekilde işlemlerimizi yürüteceğiz. Batman’da 40 bin civarında derdest dosyamız var. Bize gelen ise yıllık 20 Bin dosya var. Bizim için önemli olan gelen dosyalar. Çünkü bazı dosyalar tahsil edilemediği için derdest olarak yani yürürlükte kalabiliyor” dedi.

“BATMAN’A HAYIRLI OLSUN”

Yenilenen İcra Daireleri sistemi ile vatandaşların büyük oranda zaman ve maliyet tasarrufunda bulunmalarının hedeflendiğini belirten İcra ve İflas Hizmetleri Daire Başkanı Alim Polat ise şunları söyledi: “Eski sistemde bulunan kağıt israfı ve iş yükü gibi olumsuz faktörler de ortadan kaldırılmış olacak. Yeni icra modellerinin faaliyete geçirilmesi açısından kademe kaydettik. Yeni icra modellerinde öncelikle fiziki imkanların yerinde olması gerekiyor. Batman bunu fazlasıyla başarmış. Güzel bir ortamı var. ‘İcra’ kelimesi her ne kadar kulağa hoş gelmese de, adliyenin çalışması ve işleyişi konusunda önemli bir durum. Vatandaşlara daha iyi bir hizmet sunmak ve bu hizmeti daha da ileriye taşımayı amaçlıyoruz. Yeni dönemde birden fazla icra dairelerini kapatıp, tek icra altında bir müdür, yeteri kadar icra müdür yardımcısı ve icra katiplerinin farklı uygulamaları ortadan kaldırmak tek bir uygulama getirmek ve uzmanlaşmış personellerin esas görevi, haciz, satış, mali işlemler ile arşiv büromuz olmak üzere 5 ayrı bürodan oluşuyor. Batman’a hayırlı olsun.” (Bahar Çakar)

Editör: TE Bilişim