**Batman Barosu Başkanı Avukat Erkan Şenses, basın turu kapsamında Batman Çağdaş’ı ziyaret ederek çalışmalarına dikkat çekti. Başkan Şenses; “Hukuksal ve toplumsal meselelerde rol almaya hazırız” dedi.

“KAPIMIZ BATMANLILARA AÇIK”
Batman Barosu Başkanı Avukat Erkan Şenses, Başkan Yardımcısı Adil Duman ve yönetim kurulu üyesi Mehmet Sabih Özer ile birlikte Batman Çağdaş’ı ziyaret etti. Editörümüz Barış Arslan ile görüşen Baro yönetimi, çalışmalarına dikkat çekti. Batman Barosu’nun toplumsal ve hukuksal meselelerde rol almaya hazır olduğunu belirten Başkan Şenses; “Baromuzda 555 kayıtlı avukatımız bulunuyor. Görev süremizce iyi işler yaptığımıza inanıyorum. Toplumsal ve hukuksal sorunlara duyarlı olan bir Baroyuz. Kapımız Batmanlılara açık. Baro bünyesindeki merkezlerimizle hemşerilerimizin yanındayız” dedi.

STRAZBURG BAROSU İLE
KARDEŞ BARO’YA DOĞRU
Baro Başkanı Şenses, şöyle devam etti; “Daha önce Gercüş’e CMK görevlendirilmeleri Mardin’den yapılıyordu. Girişimlerimiz sonucu Ocak’tan beri artık görevlendirmeler Batman’dan yapılıyor. Bu da Batman’daki avukatlarımıza olumlu yönde yansıdı. Avukatlarımıza bu süreçte 71 dosya yönlendirildi. Ayrıca ülke genelinde 10 civarındaki hak ihlali davalarını yakından takip ediyoruz. Yine bu süreçte İstanbul sözleşmesinin iptaline yönelik iptal kararını Baromuz açtı. Süreç Danıştay 10. Daire’de sürüyor.” Öte yandan Strazburg Barosu ile kardeş Baro olmak için de girişimde bulunduklarını belirten Şenses; “İnsan haklarının korunması ve gelişiminde önemli bir Baro olan Strazburg ile kardeş Baro olarak üyelerimizle güzel bir dayanışma örneği sergilemek istiyoruz” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim