**Batman Barosu Başkanı Av. Erkan Şenses ve yönetimi, DEVA Partisi Batman İl Başkanı Melik Müjdeci’ye ziyarette bulundu. Ziyarette konuşan İl Başkanı Müjdeci; “Her zaman Barolarımızın yanındayız” dedi.

BARO YÖNETİMİ DEVA’DAYDI
Batman Barosu yönetimi, Deva Partisi İl Başkanlığı’nı ziyaret etti. Baro Başkanı Şenses ve yönetim kurulunun bulunduğu ziyaretti, yargının son durumu ele alındı. Ziyarette konuşan DEVA Partisi Batman İl Başkanı Av. Melik Müjdeci; “Batman ve diğer illerimizdeki baroların güçlendirilmesi ve savunma makamının yani avukatların daha özgür ve etkili olması, toplumun özgürlüğünün garantisidir. Bu nedenle barolarımızın her zaman destekçisiyiz ve toplum menfaati çerçevesindeki her türlü girişimin yanındayız” dedi.

“ENDEKSTE 117. SIRADAYIZ”
Türkiye'nin hukukun üstünlüğü ilkesinden son derece uzaklaştığını belirten DEVA Partisi İl Başkanı Av. Melik Müjdeci, şöyle devam etti; “Türkiye, 2021 Hukukun Üstünlüğü Endeksi'nde 139 ülke arasında 117'inci sırada yer aldı. Bu durum ülkemizin hukuk alanında adeta bir çöküş içerisinde olduğunu gösteriyor. İnsan haklarına, düşünce ve ifade özgürlüklerine saygının gün geçtikçe kan kaybettiği, hukukun üstünlüğü ilkesinin her düzeyde yok sayıldığı bir ortamda ilerlemeden, gelişmekten, yarınlara umut olmaktan bahsetmek mümkün değil.”

“EN ÖNEMLİ UNSUR LİYAKATTİR”
Kamu kurum ve kuruluşlarına yapılan atamalarda liyakat ilkesinin tamamen yok sayıldığını da kaydeden İl Başkanı Müjdeci; “İktidarın devleti yasalara, kanunlara göre değil; yandaşların isteklerine göre yönettiği bir süreçten geçiyoruz. Partizanlığı, ahbap-çavuş ilişkilerini, yandaşlığı, cemaatleri, tarikatları esas alarak ülkeyi yönetmenin bedelini halk olarak ödüyoruz. Torpil ve kayırmacı tutum nedeniyle insanlarımız devlete olan güvenini büyük oranda kaybetti. Görevi devir alır almaz ilk olarak hayata geçireceğimiz en önemli düzenlemelerden biri de  tüm atamalarda liyakat ilkesini öncelikli tutmak olacak” diye konuştu. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilişim