**Batman Ziraat Odası Genel Sekreteri Ebubekir Doğan, TMO’nun hububatta fiyat artışının iyi olduğunu belirterek; “Girdi maliyetleri geçen seneye göre hesaplandığında şimdi ki fiyatlar çiftçiyi kurtarmaz” dedi.

“PİYASADA BUĞDAY TONU 7500 TL”
Batman ovasında hububat hasadında sona gelinirken, Ziraat Odası Genel Sekreteri Ebubekir Doğan bu yıl hububat fiyatlarının iyi düzeyde olduğunu söyledi. Doğan, şunları kaydetti; “Ancak girdi maliyetleri geçen yıla göre hesaplandığında bu seneki fiyatlar çiftçiyi kurtarmaz. Şu anda piyasada buğdayın tonu 7500 TL. Fakat bu girdilerin geçen yılın fiyatlarıyla aynı olduğu için iyidir. Fakat bu sene çiftçi buğdayı ekerse 8 Bin TL de kurtarmaz” dedi.

SULU ARAZİLERDE VERİM YÜKSEK
Doğan, şöyle devam etti; “Çiftçiye prim desteği şart. Geçen yıla göre Batman ovasında rekolteye ulaşıldı. 200 Bin ton civarında buğday rekoltesi gerçekleştirildi. Bölgede normalde sulu arazilerde 650 ila 700 kilogram arasında verim değişiyor. Kuru arazilerde ise 350-400 kilogram alınıyor. Batman ovasında bu yıl Kozluk ve Beşiri bölgelerinde yüksek verim elde edildi. Mercimekte de verim yüksekliğinden kilogram 13 liraya kadar geriledi.” (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim