*Korona virüse karşı etkili bir mücadele veren ve ilçe sakinlerinin takdirini toplayan Beşiri Belediye Başkanı Sait Karabulut, 2020 yılında hizmeti ilçenin dört bir yanına yaydıkların belirtti ve ekledi: “10 Bin nüfuslu ilçemizin 5 Mahallesine eşit bir şekilde hizmet verdik. Durmayan hizmetlerimiz 2021’de daha da artacak.”

“KORONAVİRÜSTE EKİPLERİMİZ DURMADI”
Beşiri Belediye Başkanı Sait Karabulut, 2020 yılını değerlendirdi. Batman Çağdaş’a açıklamalarda bulunan Başkan Karabulut, ilçenin ihtiyaç duyduğu hizmetleri 5 mahalleye yaydıklarını ifade etti. Birçok konuda önemli bilgileri paylaşan Başkan Karabulut, “Korona virüs pandemisine karşı Beşiri’de etkin bir mücadele yürütüyoruz. Cadde ve sokakların dezenfekte işlemleri yapıldı ve bu işlemler düzenli olarak tekrar ediliyor. 5 Minibüs ile 2 yarım otobüslerimizin durakları gibi ilçe sakinlerimizin yoğun olarak bulunduğu bölgeler başta olmak üzere ilçenin her noktasında gerçekleştirilen bu temizlik ve dezenfekte çalışmalarımız kesintisiz olarak sürüyor” dedi.

65 YAŞ ÜSTÜ VATANDAŞLARA HİJYEN SETİ
65 Yaş üstü vatandaşlara hijyen seti de dağıttıklarını belirten Başkan Karabulut, şöyle devam etti: “65 Yaş üstü ve ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza ihtiyaçları doğrultusunda ulaşılıyor. Bu çalışmalarımızla ihtiyaç sahibi veya evden çıkamayan vatandaşlarımızın da ihtiyaçlarını karşılamaya çalıştık. İhtiyaç sahibi ailelere de 1000 adet gıda kolisi ulaştırıldı. Ekiplerimiz, salgın döneminde cansiperane şekilde çalıştı.”

ASFALT VE PARKE TAŞI
“2020 Yılında ilçe genelinde 33 bin metrekarelik alana asfalt serimi yapıldı, 30 bin metrekarelik alana da kilit taşı döşendi” diyen Başkan Karabulut, şunları kaydetti: “Beşiri genelinde 4000 metre uzunluğunda kanalizasyon şebeke hattı tamamlandı. Cezaevinin bulunduğu Bağdu Mahallesi ile diğer mahallelere de 1500 metre uzunluğunda su hattı çekildi. Toplu ulaşımda daha önce başlattığımız seferler kapsamında ilçe halkı, 5 minibüs ve 2 yarım otobüsle Beşiri-Batman arasında ucuz ulaşım hizmetinden yararlanıyor.”

280 ÇÖP KONTEYNIRI
“Daha temiz bir Beşiri” sloganıyla hareket ettiklerini söyleyen Belediye Başkanı Sait Karabulut; “Yıl içinde 280 adet galvanizli çöp konteynırını Mehmet Yatkın, Milli Egemenlik, Bağdu, Behrem Yoğun ve Cumhuriyet mahallerinin cadde ve sokaklarına yerleştirildi. Bizler güzel Beşiri ilçemizi daha da temiz tutmak istiyoruz. Araç parkımızı önümüzdeki yıl yüksek merdivenli bir itfaiye aracıyla güçlendirmek istiyoruz. Çok katlı apartmanlarda olası yangın olaylarına müdahale edecek itfaiye aracımız yok. İnşallah bugünlerde tedbiri elden bırakmadan ve hep birlikte salgınla daha da mücadele ederek yeni yıla daha umutlu bir şekilde bakacağız” diye konuştu. (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim