BATMAN’DA SESSİZ CUMARTESİ

Cumartesi günü Newroz’un kutlandığı komşu il Diyarbakır’daki şölen, Batman’ın cadde ve sokaklarını boşalttı. Erken saatlerde Belediye sarayı önünden kalkan otobüs ve minibüslere halk akın etti. Erken saatlerde Diyarbakır’ın yolunu tutanlar şenliklerin yapıldığı Newroz alanına gitti. Newroz’u iki gün önceden kutlayan Batmanlılar, Diyarbakır’daki şöleni kaçırmamak için Cumartesi günü yollara döküldü. Umudunu hafta sonu alışverişe bağlayan Batman’daki bazı esnaflar ise, “Hafta içinde Batman Newroz’u, hafta sonu da komşudaki Newroz şenlikleri işlerimizi etkiledi” dediler.


GİDEMEYENLER TV BAŞINDAYDI

Diyarbakır’daki şölene gidemeyenler ise tenha olan kahvelerde gün boyu Diyarbakır’daki şöleni izledi. Ekrandaki sıcak gelişmeleri dakika dakika takip eden bazı yurttaşlar, “Abdullah Öcalan’ın verdiği mesajı kaçırmamak için ekranların başından ayrılmadık. Komşudaki izdihamı göz önünde bulundurup şöleni ekran başında izlemek daha doğru bir tercihti” diye konuştular.


ŞAŞIRTAN GÖRÜNTÜ
Diyarbakır’da gerçekleştirilen 2015 Newroz’u için araç bulamayan Batmanlı bazı gençler, tren garına akın etti. Her yıl en renkli görüntülerin oluştuğu Batman’daki trene halk arasında ‘Newroz Treni’ deniliyor. Onlarca genç, Kurtalan’dan yola çıkan ve Batman, Bismil üzerinden Diyarbakır’a giden trene akın edince yer bulamayanlar ise Hindistan usulü yolculuk yapmak zorunda kaldı. Görünmez kazalara davetiye çıkaran yolculuğu göz önüne alan bazı gençler, makinistin olduğu yerde ellerinde sarı-kırmızı-yeşil flamalarla Diyarbakır’a yolculuk yaptı. 

Editör: TE Bilişim