** Ak Parti Batman Milletvekili adayları, ‘aday tanıtım’ toplantısında gazetecilerle bir araya geldi. Toplantıda konuşan 1. Sıra adayı Ataullah Hamidi: “20 yıl aktif siyasette bulundum. Bölgemiz hassas bir dönemden geçiyor. Nasip olur, eğer halk bizi seçerse mesaimizin büyük bölümünü kardeşlik projesine ayıracağız. Hiçbir şey insan hayatından önemli değildir” dedi.

 

** Milletvekili ve 2. Sıra adayı Ziver Özdemir: “İnsanlarımız çözüm süreciyle yaşanan refah ve huzur ortamının tadını aldı. Elbette artık 90’lı yıllara dönülemez ama devlet vatandaşın güvenliği için her türlü tedbiri alır” diye konuştu.

 

İLK KEZ BASIN KARŞISINDAYDILAR
Ak Parti Batman Milletvekili adayları, seçim çalışmalarına ‘aday tanıtım’ toplantısıyla start verdi. Mado’daki basın toplantısına Ak Parti İl Başkanı Diyaettin Uçar, Milletvekili ve 2. Sıra adayı Ziver Özdemir, 1. Sıra adayı Ataullah Hamidi, 3. Sıra adayı Murat Çiçek, 4. Sıra adayı Adile Gürbüz, parti yöneticileri, merkez ilçe, kadın ve gençlik kolları başkanları ile Ak Partili Belediye Başkanları katıldı. Açılış konuşmasını yapan İl Başkanı Uçar, 1 Kasım seçimlerinin barış ve huzur içinde geçmesini dilediklerini söyledi.

 

GÜRBÜZ: “VAADİMİZ BARIŞ VE KARDEŞLİK”
İlk sözü alan 4. Sıra adayı Adile Gürbüz, en büyük vaadlerinin barış ve kardeşlik projesi olduklarını söyledi. Gürbüz, şöyle devam etti: “7 Haziran seçimlerinde halkın verdiği bir mesaj oldu. Buna yönelik Genel Başkanımız koalisyon için çaba sarf etmesine rağmen görüşmeler sonuçsuz çıktı ve yeni bir seçime gidiyoruz. Partimizin en büyük vaadi elbette barış ve kardeşliktir. Akan kanlar, geleceğimizi ve umutlarımızı askıya alıyor. Önümüzdeki seçimde barış ve kardeşlik için, istikrar için seçmenlerin yeniden Ak Parti’yi tercih edeceğine inanıyorum.”

 

ÇİÇEK: “AK PARTİ
KADROLARINA İHTİYAÇ VAR”

Daha sonra söz alan 3. Sıra adayı Murat Çiçek ise 1 Kasım seçimlerinin önemine dikkat çekti. Çiçek: “Elbette her seçim önemli ama 1 Kasım seçimleri, Ortadoğu ve ülkemizde yaşanan gelişmeler gözetildiğinde daha da önem arz ediyor. Barış ve istikrar için ülkede Ak Parti kadrolarına ihtiyaç duyulduğu bir gerçek. Batman’da da tecrübeli isimlerle seçime gidiyoruz” dedi. Çözüm süreciyle ilgili sorulara da cevap veren Çiçek: “2013 Nevrozu’ndan bu yana verilen bir mesaj vardı. Ülke içindeki silahlı unsurların ülkeyi terk etmeleri gerekiyordu. Ancak bunlar yapılmadı. Çözüm süreci, partimizin üzerinde durduğu en önemli mesele. 90’lı dönemlerde olduğu gibi güvenlik politikalarına dönülmedi ama devlet vatandaşının güvenliğini sağlamak için çalışıyor. Gereken adımlar atıldığında silahlar betona gömüldüğünde barış ve kardeşlik çabalarının devam edeceğine inanıyorum” şeklinde konuştu.

 

HAMİDİ: “HİZMETİ, İBADET GÖRDÜK”
Ak Parti 1. Sıra adayı Ataullah Hamidi, iki dönem belediye başkanlığı iki dönem de milletvekilliği döneminde halkla bütünleştiğini söyledi. Hamidi, şöyle konuştu: “35 Yıla yakın siyasi bir geçmişim var. Genç yaşta asil Batman halkı, tarafından iki dönem belediye başkanı seçildim. Belediye Başkanlığı dönemimde halkın verdiği oylarla kendilerini iyi temsil etmek ve iyi hizmet için azami gayret gösterdim. Belediye Başkanlığımda ilimize ve insanımıza yararlı hizmetler verdiğimize inanıyorum. O dönemde elbette şartlara göre yapmak istediğim ama yapamadığımız işler oldu. Ama 10 yıl dolu dolu geçti. Halkla bütünleşerek, günde yaklaşık 500 insanla görüşmelerimiz oluyordu. Kimseyi kırmadım, üzmedim. Hiç kimsenin siyasi düşüncesine bakmadan insanları, insan olarak sevdim. Onlara hizmeti de bir ibadet olarak gördüm. Arkasından bu asil halk beni iki dönem milletvekili olarak seçti. Batman büyük bir köyden gelişmiş bir şehre dönüştü. Arkasından Allah mekanını cennet etsin, merhum Özal’la kurduğumuz samimi diyalogla Batman il oldu, gelişti, büyüdü. İki dönemimde de Batman halkı şahit gece-gündüz evimin telefonu, Meclis’in telefonları ve cep telefonlarımız halkıma hep açık olduk. 20 yıllık aktif siyasi hayatımda yapamayacağım hiçbir şeyi söylemedim. Ama yapamadığım şeylerin çoğunu da yapmaya gayret ettim, yaptım. 13 Yıl aktif siyasete ara verdim. Bu arada ise Batman’dan hiçbir zaman kopmadım, hep hemşehrilerimin arasında oldum.”

 

“KARDEŞLİK PROJESİ İÇİN ÇALIŞACAĞIM”
Bölgede yaşanan sürece de dikkat çeken Hamidi: “Ak Parti kurmayları ve genel merkezi, yaptıkları araştırma sonucunda beni 1. Sıra için uygun gördü. Aktif siyasi hayatımda ne yaptıysam bundan sonra daha iyi tecrübeyle birlikte daha iyi hizmetler için çalışacağız. Bugün memleketimizin, ülkemizin ve bölgemizin içinde bulunduğu sıkıntılar bizi üzmektedir. Hiçbir şey insan hayatından daha önemli değildir. Bütün dünya senin olsa bir gencin kanına bedel değildir. Şu anda adayım. Nasip olur eğer halk bizi seçerse, inşallah mesaimizin büyük bölümünü ‘kardeşlik projesi’ne ayıracağız. Bu sorun partileri de aşar, siyasileri de aşar. Siyaset üstü bir mesele, insanlık meselesidir. Her sıkıntının arkasında bir güzellik gelir. Ümitvarım. Hep beraber el ele vererek, hep doğruları konuşarak bu sorunların üstesinden geliriz. 1 Kasım seçimlerinin ülkemize ve şehrimize hayırlı olmasını diliyorum. Bu bir yarıştır, irade halkındır. Çıkacak irade ne olursa olsun başımızın üstündedir.”

 

ÖZDEMİR: “SESSİZ DEVRİMLER GERÇEKLEŞTİ”
Son sözü alan Milletvekili ve 2. Sıra adayı Ziver Özdemir, Ak Parti’nin ülkede sessiz devrimler gerçekleştirdiğini söyledi. Özdemir, sözlerini şöyle sürdürdü: “Türkiye’de 13 yıllık Ak Parti iktidarı çok büyük hizmetler ve sessiz devrimler gerçekleştirdi. Ak Parti, erdemliler hareketidir. Partimiz, diğer partilerin de vizyonunu değiştiren bir partidir. Ekonomiyle hiç ilgilenmeyen parti artık vaatlerde bulunuyor, sosyal yaşamla ilgili ilgilenmeyenler sosyal vaatlerde bulunuyorlar, demokrasi, huzur ve barışla ilgili önceliği olmayan partiler artık seçim beyannelerinde bu konulara yer veriyor. Ak Parti, Türkiye’nin ciddi sorunlarını çözdü, çözmeye çalışıyor. Elbette büyük sorunları çözmek için bedeller ödemek gerekiyor. Ak Parti 13 yılda tüm vesayet odaklarına karşı kendini siper etti. 7 Haziran seçimlerinde halkımız hükümet kurma yetkisini vermese dahi yine Türkiye’nin 1. partisini Ak Parti olarak seçti. Batman listemizde iki değişiklik olarak seçimlere gidiyoruz. Halkın hizmetine tekrar adayız.”

 

“KÜRT GENÇLERİ İDEOLOJİYE HEBA EDİLMEMELİ”
Nobel ödülü alan Mardin-Savurlu Aziz Sancar’ın başarısına da işaret eden Özdemir: “Mardin Savur ilçesinden bir insanımız nobel ödülü aldı. Haberini gördük, izledik. Biz bölge insanlarımızı-çocuklarımızı Aziz Sancar’lar gibi dünyada, ülkede ve bu halka hizmet etmede onları yetiştirmek için mücadele etmeliyiz. Hiç kimsenin Kürt gençlerini, bölge gençlerini, insan hak ve özgürlükleri demiyorum, inanç demiyorum sadece ve sadece ideolojik saplantılar uğruna heba etme hakkı yok” dedi.

 

“4. SIRADA DA OLSAM ÇALIŞIRIM”
2. Sıra adaylığıyla ilgili açıklamalarda da bulunan Özdemir, şöyle devam etti: “7 Haziran’da listede birinci sıradaydım. Zorlu ve sıkıntılı bir seçim geçtik. Tehdit ve baskılara rağmen teşkilatlarımızla beraber, Ak Parti gönüllüleriyle beraber dik durduk. Batman’da her kapıyı çalmaya, her elle tokalaşmaya çaba sarf ettik. Gücümüz nispetinde çalıştık. Diyarbakır dahil olmak üzere Batman’da da bir vekil çıkarabildik. Bu bir başarı mıdır Ak Parti hizmetleri karşısında elbette değil. Ama konjektörel değişimlerin farkında olmalıyız. Sürekli bu davanın bir neferiyiz dedik. Makam ve mevki için bu davada değiliz. Siyasette rabbim ne nasip etmişse kuşkusuz o olacaktır. Birinci sıra adayı gibi çalışacağız. 4. Sıra adayımız Adile kardeşimizin isminin yerinde benim ismim olsaydı da 7 Haziran’da da öncesinde de gecemizi-gündüzümüze nasıl katmışsak yine öyle çalışacağız. Takdiri de halk verecektir” diye konuştu.

 

“90’LARA DÖNMEYİZ”
‘Çözüm sürecinin buzdolabında bekletildiği’ sorularına da yanıt veren Özdemir, sözlerini şöyle tamamladı: “İnsanlarımız çözüm süreciyle yaşanan refah ve huzur ortamının tadını aldı. Elbette artık 90’lı yıllara dönülemez. Daha fazla demokrasi daha fazla refah için adımların atılacağından kimsenin kuşkusu olmasın. Ancak birileri sizin siyaset alanınızı daraltırsa siz de karşı hamlelerde bulunursunuz. Çözüm sürecini başlatan sayın Cumhurbaşkanımızdır. Süreci sabote edenler ve kesintiye uğratanlar da ortadır. Başbakanımız ve Cumhurbaşkanımızın her zaman sahiplendiği bu sürecin tüm olumsuzluklara rağmen yeniden devam edeceğini umuyoruz.” Öte yandan Özdemir ve Hamidi, Şırnak’ta Hacı Birlik’in cesedini zırhlı araçla sürükleyen güvenlik görevlilerine de tepki göstererek; “Bu olayı kimse tasvip edemez. Başbakanımız sorumlularla ilgili gerekli talimatı anında verdi. Gerekli işlemler yapılacaktır” dediler.

Editör: TE Bilişim