** HDP Batman Milletvekilli adayları, basınla bir araya geldi. Aday tanıtım toplantısında konuşan adaylar, gündemdeki konulara da dikkat çekti.

 

** Bitlis-Hizan’daki mezarlıklara saldırıların kabul edilemez olduğunu belirten Milletvekili Saadet Becerikli: “Hiçbir dinde mezarlıklara saldırı olmaz” dedi.

 

BASINLA BULUŞTULAR
HDP Batman Milletvekili adayları, Esentepe Konuk Evi’nde gazetecilerle bir araya geldi. İzmir’de bulunan 2. Sıra adayı Mehmet Ali Aslan’ın katılmadığı toplantıya HDP Batman Milletvekili ve 1. Sıra adayı Ayşe Acar Başaran, Milletvekili 3. Sıra adayı Saadet Becerikli, 4. Sıra adayı Kadir Tunç, Belediye Eşbaşkanı Sabri Özdemir ve parti yöneticileri katıldı. İlk sözü alan 4. Sıra adayı Kadir Tunç: “Uzun süredir İstanbul’da avukatlık mesleğini yürütüyorum. İki dönem HDP ve önceki partilerde yöneticilik yaptım. Partimiz seçimlerde Batman’dan 4. sıra adayı göstereceği teklifini aldım ve kabul ettim. Batman’a gelmemle birlikte çalışmalara katıldım. Bir halkı savunmanın birçok yol ve yöntemi vardır. Ben de bir hukukçu olarak elbette ki meslek hayatım boyunca birçok kez gözaltına alındım. Birçok politik davayla karşılaştım. Bireysel savunmasından ziyade bir halkı savunmak daha sistemli ve köklü çalışmalarla mümkün olabilir” dedi.

 

BECERİKLİ’DEN TEPKİ
Daha sonra sözü alan Milletvekili ve 3. sıra adayı Saadet Becerikli ise Bitlis-Hizan’daki mezarlığa yapılan saldırıya dikkat çekti. Becerikli, şöyle devam etti: “Şırnak’ta oluşan utanç verici görüntülerle birlikte, Batman’da dün gece rastgele ateş etmeleri, korku cumhuriyeti oluşturma gayretleri var. Hiçbir dinde mezarlıklara saldırı yoktur. Hele İslam dininde insanların değerlerine bu şekilde saldırılması söz konusu bile olamaz. En son Bitlis-Hizan’da Garzan mezarlığına gittim, dağ başlarındaki toplu mezarlar getirilmiş, kimilerinin kimliği tespit edilmiş ve çok güzel bir mezarlık yapılmış. Ancak bu mezarlıkları yok etme girişimi var. Arkasında sığındıkları yalan diyeceğim, oranın cephanelik olduğunu, silahların sakladığı yönünde açıklamalar var. Kesinlikle doğru değil. Bu noktada Batman’daki yerel basın ve STK’ların bizimle birlikte Mava dağındaki mezarlığa gelerek yer ve durum tespiti yapmalarını istiyoruz. Gerçekten cephanelik varsa çıkartılsın, yoksa mezarlıksa bunu da paylaşalım. AKP’nin yapmak istediği yanlışa hep birlikte ‘dur’ demenin yolu budur diye düşünüyorum.”



BAŞARAN: “BASKI POLİTİKASI”
Son sözü alan Milletvekili ve 1. Sıra adayı Ayşe Acar Başaran ise şunları söyledi: “Halk üzerinde baskı politikası uygulanıyor. Yine tarihsel olarak değerli olan hem vicdanen hem de ahlaken değerli olan değerlere saldırılar söz konusu.  Nasıl ki IŞID Rojava’da bu konsepti uyguladıysa, bugün Türkiye’de de bunlar uygulanıyor. Rojava’da işkence yapıldı, insanlar katledildi, mezarlıklar, camiler bombalandı. Şu anda AKP’nin uyguladığı konsept, IŞID konseptinin aynısıdır.”

 

Editör: TE Bilişim