** Batman ve çevresinde iki gündür etkili olan yağış, Sason’da sel ve heyelana neden oldu. Sason ilçesi Yücebağ beldesi Yeni Çakmaklı mezrası dibinden geçen dere taştı. Heyelanın vurduğu domates ve çilek tarlaları yerle bir oldu. Dere yatağı, tonlarca ağırlığındaki taşlarla doldu.

 

** Mezra sakinlerinden Abdulaziz Karabaş: “Gündüz sağanak yağışın ardından birden mezranın dibinden geçen dere taşmaya başladı. Hemen mezrayı boşalttık. Çok şükür can kaybı yok ama tarlalarımız, üzüm bahçeleri ve çilek seraları yok oldu” dedi.

 

“SON 50 YILIN EN BÜYÜK SELİ”

Batman’ın Sason ilçesi Yücebağ beldesi eski yolu üzerindeki Yeni Çakmaklı mezrasını sel ve heyelan vurdu. Heyelan nedeniyle domates ve çilek tarlaları ile üzüm bahçeleri yerlebir oldu. Doğa felaketinin yaşandığı mezrada  incelemelerde bulunan Yücebağ Belediye Başkanı Atilla Çetinkaya, son 50 yıllın en büyük sel izlerine tanık olduklarını söyledi. Çetinkaya, şöyle devam etti: “Mezra sakinlerinin haber vermesiyle afete uğrayan bölgeye gittik. Gözlerimize inanamadık. Son 50 yılın en büyük sel felaketinin izlerini gördük. Büyük bir dere olan ve Yeni Çakmaklı mezrası bitişiğindeki dere taştı. Can kaybının olmaması en büyük tesellimizdir. Domates, çilek tarlaları, seraları ile üzüm bahçeleri yok oldu. Selin tarlalara getirdiği kayalar, felaketin boyutunu gösteriyor. Köylülerin zararının giderilmesi için girişimlerde bulunduk.”

 

“ZARARIMIZ BÜYÜK”

Sel taşkını ve heyelanın vurduğu Yeni Çakmaklı mezrasında tahribat ağır oldu. Büyük zarara uğradıklarını belirten mezra sakinlerinden Abdulaziz Karabaş: “Sel nedeniyle dere, tonlarca taş ve kayalarla doldu. Selin ardından özellikle domates ve çilek seraları ile birlikte üzüm bağları ciddi zarar gördü. Bazı tarlalarımız ise tamamen taşlık haline geldi. Grup köy yolu saatlerce kapalı kaldı. Yıllar sonra böyle bir sel taşkınlığını gördüm. Mağduriyetimizin en aza indirilmesi için yetkililerden destek bekliyoruz” diye konuştu. Sel nedeniyle sürüklenen tonlarca ağırlığındaki taşlar, dere yatağını doldurdu. Geçmiş yıllarda taşkınlıklar nedeniyle yöneticileri uyardıklarını da ifade eden Yücebağ Belde Belediye Başkanı Atilla Çetinkaya: “Maalesef uyarılarımızı dinleyen olmadı” diye yakındı.

Editör: TE Bilişim