** Memur-Sen TOKİ konutları yakınındaki geniş alanda yaşanan toprak kayması, konut sakinlerini tedirgin etti. Konutlarda oturan Abdulhakim Onat: “Okul ve caminin bulunduğu alan son yağışlarda çöktü. Tehlike ‘geliyorum’ diyor” dedi.

ÖNLEM ALAN YOK
Batman’ın Tılmerç mahallesine bağlı Memur-Sen TOKİ’de heyelan konut sahiplerini kaygılandırdı. Batman-Güvercin anaokulu ve cami bitişiğindeki alanın son yağışların ardından çökmeye yol açtığına işaret eden TOKİ Memur-Sen sakinlerinden Abdulhakim Onat, şöyle konuştu: “Daha önce de aynı alanda çökme olmuştu. Yaklaşık 140 kamyon toprak doldurduğumuz alanda son yağışlardan sonra aynı manzara oluştu. Ciddi bir heyelan var. Bu bölgeye önlem alınmasını istiyoruz. Bugüne kadar hiçbir çalışma yapılmadı. Böyle giderse heyelan eğitim yuvası ile cami çevresine de ceza verebilir.”

“BAZ İSTASYONU İSTEMİYORUZ”
Konut alanı yakınlarında bir arsa sahibinin baz istasyonunun kurulmasına izin vermesine de tepki gösteren Onat, sözlerini şöyle sürdürdü: “Anaokulunda öğrenciler var. Yaklaşık 4 bin kişinin oturduğu TOKİ alanının tek ibadet evinde her gün yüzlerce kişi ibadet ediyor. Baz istasyonunun kurulmasına karşıyız. Gerekirse konut sakinleri olarak imza kampanyası başlatacağız. Konut alanına baz istasyonu istemiyoruz. Önümüzdeki günlerde bir dizi eylem de yapmayı planlıyoruz.” (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim