EREN, YANIT VERDİ
Kozluk Belediye Eşbaşkanı Ayhan Eren, eski Başkan Veysi Işık’ın bir süre önce belediye binasına asılan borç tablosuyla ilgili açıklamalarına yanıt verdi. Bazı belgeleri de kamuoyuna açıklayan Eren: “Belediye başkanları halkın parasını ne şekilde ve nasıl kullandığını halka açıklamak zorundadır. Göreve geldiğimizde belediyenin güncel borç durumunu çıkarıp halkımız ile paylaşmamız halkımıza olan ‘hesap verme’ sorumluluğudur. Belediyenin borçlarını ödemek yine belediyenin sorumluluğundadır. Ancak bu sorumluluktan kaçanlar halk adına yaptıkları borçları ödemekten aciz olanların halkımızı daha fazla borç altına koyarak yaratıkları enkazı tüm kozluk halkının ‘bilgi edinme’ hakkını nasıl gizleyip, engelledikleri ortadadır. Belediye borçlarını ödemeyerek faizlerle katlanmasına sebep olanlar yaptıkları kelime oyunları ile artırdıkları borçları gizleme çabası içindedirler” dedi.

BORÇ TUTARINI AÇIKLADI
Eren, şöyle devam etti: “Faizleri ödenmeyecek bir borç olarak göstermeye çalışanlar halkımızın parasını israf etmelerini gizleme çabasıdır. Sayıştay raporları ile ortaya çıkan rakamlarla talanın ne kadar büyük olduğu görülmektedir. Eski belediye başkanı döneminde toplam yapılan borç 122.215.881,08TL’dir. Faiziyle birlikte. Aynı zamanda 14.911.940,01 TL de hibe olarak gelmiştir. Ve beş yıl boyunca aylık olarak düzenli bir şekilde toplam 45.755.903,78 tl belediye hesabına yatırılmıştır. Gelen hibe paralar ve düzenli olarak aylık yatan paralar yetmemiş gibi milyonlarca kredi çekilip 15 yılla taksitlendirilip belediyemiz bir borç bataklığı haline getirilmiştir. Söz konusu eski belediye başkanının yaptığı açıklamalarında iddia edip tek tek sıraladığı ve borçlanmanın bu sebeplerden dolayı olduğunu iddia ettiği bütün hizmetlerin %99 hibe olarak gelmiştir ve belediyenin tek kuruş parası saydığı hizmetlere girmemiştir.”

“RUTİN İHTİYAÇLAR GİDERİLDİ”
Kozluk Belediye Başkanı Eren, şöyle devam etti: “Nisan ayı 1.722.186,85 TL belediye hesabına yatırılmış olup kesintilerle beraber kalan para miktarı 836.602.94 TL’dir. Bu ayda tüm işçi maaşları verilmiş olup rutin ihtiyaçlar giderilmiştir. Mayıs ayı 1.230.683,59 TL belediye hesabına yatırılmış kesintilerle beraber kalan para miktarı 435.363.98 TL'dir. Eski belediye başkanın çektiği kredilerden ötürü büyük bir kesinti yapılmış olup belediyenin işçi maaşı ve rutin ihtiyaçları giderilmemiştir. Haziran ayı 1.460.766,26 TL belediyenin hesabına yatırılmış olup kesintilerle beraber kalan para miktarı 367.137,00 TL'dir. Resmi evrak olarak belediyemize 3 ay boyunca ne para geldiği yukarıda belirttiğimiz gibi resmi evrak olarak da paylaşılacaktır.”

“YENİ ALINAN PERSONELLER”
Açıklamanın devamı şöyle; “Belediyemize 12 değil 3 personel alınmıştır. Şoför, koruma, ve basın danışmanı olarak işe alım olmuştur. İşe alınan bu personeller şuana kadar diğer personeller gibi hiç bir ücret almadığı 3 aylık banka geçmiş özetleri ile yalanı ortaya atanlara ispat edilecektir. Yapılan bu iftira Kozluk belediyemizde çalışan işçiler arasında bir kaos ve kargaşa çıkarma planıdır. Lakin beledimizin neden maaş ödeyemediği yukarıda belirttiğimiz gibi 3 aylık geliri yatan para miktarı resmi evrakları ile basına sunulup bu yalanları bertaraf edilecektir. Ayrıca eski belediye başkanı kendi dönemlerinde atıl durumda olan belediye kademe birimine 2 milyon değerinde 8 adet araç aldığını iddia edip olan borçları buna bağlamaktadır. Söz konusu iddia ettiği 8 araçtan 7 tanesi hibe olarak geldiği ve belediyenin tek kuruş parasının bu araçlara girmediği resmi evrakları ile aşağıda paylaşılmıştır. 2 adet isuzu çöp aracı, 1 su tankeri, 1 süpürge aracı,1 videnjör,1 Çukurova marka kepçe, 1 cenaze arabası bunların 6 adeti çevre ve şehircilik bakanlığından biride Gaziantep büyük şehir belediyesinden hibe olarak gelmiştir.”

Editör: TE Bilişim