*Batman Askeri Hava limanında konuşlandırılan İnsansız Hava Uçakları heronlar, sınıra yönelik keşif uçuşları arttırdı.

HERONLARIN TOPLANMA MERKEZİ

Sınıra en yakın hava limanı konumundaki Batman Askeri Hava limanına konuşlandırılan insansız hava uçakları, sınırdaki son gelişmelerle birlikte keşif uçuş sayısını arttırdı. 1.5 aydır tadilata alınan Batman limanındaki  F-16 savaş uçakları Diyarbakır ile Malatya Erhaç hava limanlarına kaydırılınca, Batman hava limanı ise heronların konuşlandırıldığı merkeze dönüştü. Her gün erken saatlerde sınıra yönelen heronlar, hafta sonu keşif uçuşlarını arttırdı. Heronların yanı sıra Skorsky helikopterlerinin de sevkiyat yaptıkları Batman hava limanında hareketlilik dikkat çekti.

İKİ HERON DÜŞMÜŞTÜ

Gece şartlarında da en iyi uçuşa sahip hava limanı konumundaki Batman hava limanı, 2010 yılında heronların merkezine dönüştürülmüştü. Batman hava limanında konuşlanan heronlardan biri Güvercinli, diğeri ise İkiztepe köyü yakınlarına düşmüştü. 1991 Yılındaki Körfez savaşında ABD’li Kurtarma Timi ile Alman İnsanı Yardım Hava köprüsünün de konuşlandırıldığı Batman Askeri Hava limanında 1.5 ay önce pist onarımn çalışmaları nedeniyle Batman’da konuşlanan F-16 savaş uçakları Diyarbakır ve Malatya-Erhaç limanlarına kaydırılmıştı.

HERONLAR HANGARLARDA

İnsansız hava uçaklarının daha çok sabah ve akşam saatlerinde keşif uçuşları yaptıkları Batman Hava limanında, sınırdaki hareketlilikle birlikte heronlar, uçuşları tamamladık sonra hangarlara çekiliyor. 

Editör: TE Bilişim