**Özcan Temel cinayetinin aydınlatılması için Batman Valisi Yılmaz Arslan ve Emniyet Müdürü Hasan Ali Okan’ın çalışmalarından umutlu olduklarını söyleyen Milletvekili Ayla Akat Ata; “Bu cinayet aydınlatılırsa bir daha o eski günler de gelmeyecektir. Bu nedenle gözümüz bu cinayetin aydınlatılmasındadır” dedi.
“GEÇMİŞTE 500 CİNAYET İŞLENDİ”
İnsan Hakları Derneği’nin kayıtlarına göre 90’lı yıllarda Batman’da 500 faili meçhul cinayetin işlendiğini söyleyen BDP Milletvekili Ayla Akat Ata; “Kaygımız da geçmişte yaşanan cinayetler benzeri yeni cinayetlerin olmasıdır. Özcan Temel’in cinayetleri de geçmişteki benzer cinayetleri andırıyor” dedi. Seçim bölgesinde karargah kuran ve STK’lar ile Demokrasi Platformunun yaptıkları kitlesel basın açıklamalarının da önemli olduğunu ifade eden Milletvekili Akat Ata; “Herkesin tek isteği bu cinayetin faillerinin açığa çıkarılmasıdır. Katil zanlılarının yargılanmasıdır” diye konuştu.
“GELİŞMELERİ TAKİP EDİYORUZ”
Cumartesi akşamı işlenen cinayet soruşturmasının kapsamlı bir şekilde sürdüğüne de işaret eden Milletvekili Ayla Akat Ata, “Şu aşamaya kadar bize iletilen kısmıyla arzu edilen bir gelişme yok. Soruşturma kapsamlı bir şekilde sürüyor. Vali sayın Yılmaz Arslan ve Emniyet Müdürü Hasan Ali Okan’la bizzat görüştük. Olayın aydınlatılması konusunda gayretlerinin olduğunu biliyoruz ama bu cinayet açığa çıkarılmazsa, ‘birilerine öldürün’ mesajı da verilebilir. Gelişmeleri yakından takip ediyoruz” dedi.
CUMARTESİ EYLEMLERİNE DESTEK
90’lı yıllarda kaybolan ve kendilerinden haber alınamayan aileler için İHD’nin haftalardır başlattığı ‘Kayıplar bulunsun, failler yargılansın’ eylemine kitlesel olarak katılacaklarını da anımsatan Milletvekili Ayla Akat Ata, sözlerini şöyle sürdürdü; “Kayıpların akıbetini sorarken maalesef o kayıplara bir yenisi daha eklendi. Özcan Temel’in olayının aydınlatılması için de Cumartesi günü kalabalık kitleyle sesimizi bir kez daha duyuracağız. Bu olay aydınlatılırsa bir daha da 90’lı yılların benzer cinayetleri Batman’da işlenmeyecek.”

Editör: TE Bilişim