HER MAHALLE’YE KONUK OLUYOR
‘Mahalle Buluşmaları’nı gelenekselleştiren Vali ve Belediye Başkanvekili Hulusi Şahin, bu kez Batman’ın büyük semtlerinden Belde Mahallesi’ndeydi. Beraberinde Belediye Başkan Yardımcıları ve ünite müdürleriyle birlikte Belde Mahallesi’ndeki parkta Muhtar ve semt sakinleriyle bir araya gelen Vali ve Belediye Başkanvekili Şahin, Muhtar Cihan Akburak ile toplantıya katılan mahallelilerin taleplerini dinledi. Ünite müdürleri ise talep ve istekleri not aldı.

MUHTAR AKBURAK TALEPLERİ ANLATTI
Eski muhtar Nuri Kaya’nın vefatının ardından kısa bir süre önce yapılan ‘muhtar’lık seçimde Belde sakinlerinin seçtiği muhtar Cihan Akburak, Batman’ın büyük mahallelerinden Belde’nin bazı taleplerini ‘Mahalle Buluşmaları’ toplantısında dile getirdi. Belediye’nin son dönemlerde yaptığı hizmetlere dikkat çeken Muhtar Akburak, “Sayın Valim, Batmanımıza ve mahallemize yaptığınız çalışmalardan dolayı size çok teşekkür ediyoruz. Mahallemizin sorunlarını dinlemek için de ekibinizle mahallemize konuk olduğunuz için size şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.

BELDE’NİN BAZI BEKLENTİLERİ
Gültepe ve Kültür’den sonra Batman’ın büyük mahallesi olan Belde semtinin bazı beklentilerini dile getiren Muhtar Akburak, şunları kaydetti; “Trafiği rahatlatmak için Asrı Saadet camisi karşısındaki kavşak ve İtfaiye Belde Şubesinin bulunduğu kavşakta ‘Sanal’ kavşak yapılmasını talep ediyoruz. İMKB Okulunda okuyan çocuklar için Belde ile Çamlıtepe arasında bulunan demiryolunda alt-üst geçit yapılmasını istiyoruz. TPAO Bulvarı’nın bir bölümünde kaldırımlar çok dar. Ana cadde olmasına rağmen yayalar yan yana geçmekte zorlanıyor. Bu önemli bulvarın da ağaçlandırılmasını talep ediyoruz. Derya Park ve Demiryolu arasındaki boş alanın da Taziye evi ve Kütüphane binası olarak düzenlemesinden yanayız. Mahallemizdeki parklardaki ışık ve oyun gruplarının bakımının yapılmasını talep ediyoruz.” (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim