** TEİAŞ Batman Grup Müdürlüğü, 6 il’de vatandaşları zor durumda bırakacak uygulamaya başladı. TEİAŞ, ‘arz-talep’ dengesi gerekçesiyle DEDAŞ’ın elektrik tüketiminden yüzde 6’lık kesintiyi bugün başlattı. Dicle EDAŞ da Batman’da günde 27 bin aboneninin elektriğini kesecek.


UYGULAMA BAŞLADI
TEİAŞ 16. İletim Tesis ve İşletme Batman Grup Müdürlüğü, Batman’ın da yer aldığı 6 il’de zorunlu enerji kesimine gidiyor. Bugün başlayan uygulama kapsamında Dicle EDAŞ’a verilen elektriğin yüzde 6’sı kesilecek. TEİAŞ’ın aldığı karar şöyle: “Mevsimsel koşullar nedeniyle elektrik enerjisinin arzından kaynaklanan nedenlerden dolayı arz-talep dengesinin sağlanabilmesi için 09.00-22.00 saatleri arasında günlük tüketimin yüzde 6’sı kadar elektrik kesintisi uygulanacaktır.” Uygulamadan daha çok kırsal kesim etkilenecek.


27 BİN ABONE ETKİLENECEK
TEİAŞ’ın uygulamasıyla Dicle EDAŞ da yüzde 20’lik kesintiye gidecek. Batman genelinde 137 bin abonenin 27 bin 400’ü elektrik kesintilerinden etkilenecek. Dicle EDAŞ’tan yapılan açıklamada: “TEİAŞ, doğalgazda yaşanan kriz yüzünden sattığı elektriği kısması üzerine Dicle EDAŞ, bugünden başlayarak 6 ilde zorunlu elektrik kesintisi başlatacak. Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak’ta hayata geçirilecek zorunlu elektrik kesintisi, kırsal kesim ağırlıklı ve dönüşümlü olarak uygulanacak. Kesinti, ihtiyaç halinde il merkezlerinde de yapılabilecek” denildi.

Editör: TE Bilişim