** Kozluk ilçesinin Karpuzlu köy imamı Abdullah Okur, geçen yıl kurduğu Karpuzlu Birlikspor’a 27 lisanslı futbolcu kazandırdı. Boş zamanlarında köy takımına antrenörlük de yapan 33 yaşındaki imam Okur: “Hedefimiz bu sezon ikinci kümede şampiyon olup, üst lige çıkmak” diyor.

GENÇLERE FUTBOLU SEVDİRDİ
Batman’ın Kozluk ilçesine bağlı Karpuzlu köy imamı Abdullah Okur, imamlık görevinin dışında köyde antrenörlük de yapıyor. Gönüllü olarak köyde kurduğu ve Batman Amatör Ligi ikinci kümedeki Karpuzlu Birlikspor’un yeni sezonda birinci kümeye taşımak için bu yıl kadrosuna 27 futbolcu kazandıran iki çocuk babası köy imamı Abdullah Okur: “170 Haneli köyde futbol takımının olmaması eksiklikti. Köyün gençleriyle bir araya gelip, geçen yıl lige katıldık. İstediğimiz başarıyı elde edemedik ama topladığımız 9 puanla centilmence mücadele verdik” dedi.

“HEDEFİ BÜYÜTTÜK”
Batman Valiliği ile Belediye’nin malzeme desteğiyle bazı sorunları aştıklarını belirten imam Okur, şöyle devam etti: “Lisanslı 27 futbolcumuz var. Futbolcu sayımızı gençlerle 33’e çıkarıyoruz. Köylerden de destek görüyoruz. Maçlarımızı izleyen onlarca taraftarımız oluştu. Tek isteğimiz Batman’a maçlara gittiğimizde aracımızın olması. Kendi araçlarımızla maçlara giderken zorlanıyoruz. Bir de köyde idman yapacak halı saha desteği istiyoruz.” Karpuzlu Birlikspor takım kaptanı Nihat Okur ise imamın kurduğu futbol takımına köy sakinlerini belirterek: “Yeni sezonda hedefimiz üst lige çıkmayı başarmaktır.” (Reşat Yiğiz-Abdullah Türeli)

Editör: TE Bilişim