**İmar barışının bir fırsat olduğunu belirten imar ve şehircilik uzmanı Hikmet Bahşi: “Cumhuriyet tarihinde böyle bir imar affı ya da barış kanun tasarısı çıkmamıştır. Bu bir fırsattır” dedi.

“BATMAN’IN YÜZDE 90’I İMARA AYKIRI”
‘İmar barışı’nın yasallaşmasıyla hem Hazine’nin hem vatandaşın kazanacağını belirten İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi mezunu, Harita Kadastro mühendisi, İmar ve Şehircilik Uzmanı ve eski Kozluk Belediye Başkanı Hikmet Bahşi, önemli açıklamalarda bulundu. İmar barışının her şeyden önce bir fırsat olduğunu ifade eden Bahşi: “Hem Hazine hem vatandaş kazanacak. Öncelikle Hazine arazisi vatandaşa en uygun fiyatla satılacağı için hem Hazine kazanacak hem de vatandaş kendi evini, işyerini ve mülkünü yasal hale getirebilecek. Ayrıca Belediyeler arsa üzerinden değil konut veya işyeri üzerinden vergi alabilecekleri için vergi kaybı sorununun da önüne geçilecek” dedi.

“İMARLA KREDİ ALINABİLECEK”
Bahşi, şöyle devam etti: “Türkiye’de konutta hala arz ve talep arasında çok büyük bir açık var. Kentsel dönüşümün bu açığı kapatmada önemli bir aşama bu af ile birlikte sağlanmış olacaktır. Bu yapılarla, imarla birlikte kredi sağlanabilir hale gelecek. Kendi kendini çeviren bir sistem yaratılmış olacak. Özellikle ek sektörlere kredi anlamında varlık yaratarak önemli bir katkı sağlanacak, hem de kentsel dönüşümün doğru yapılmasını sağlayan altyapı temin edilmiş olacak.”

“BATMAN’DA KAÇAK VE RUHSATSIZ
YAPILARA İZİN ÇIKACAK”
Bölge illerinde olduğu gibi Batman’da da yapıların yüzde 90’ının imara aykırı, ruhsatsız ve kaçak olduğuna dikkat çeken Bahşi, sözlerini şöyle sürdürdü: “Maalesef Batman’da yapıların neredeyse yüzde 90’ı ruhsatsız ve kaçaktır. Bırakın kaçak ve ruhsatsız yapıları, ruhsatlı kat mülkiyetine geçmiş yapıları incelediğinizde ruhsat ve eklerine aykırı olduğunu görürsünüz. Yapı ya büyütülmüştür ya da kat ilavesi ile teras ilavesi yapıldığı ortaya çıkacaktır. İşte bu imar barışı bir fırsattır. Cumhuriyet tarihinde böyle bir imar affı ya da barış kanun tasarısı çıkmamıştır. Firma olarak 35 yıldır imar ve şehircilik konusunda birikimimizle imar barışının getirdiği bu fırsatı hemşerilerimizle paylaşmaya hazırız.” (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim