**Güney Raman çevre yolundaki yeni şehir stadının yeni sezona yetiştirilmesi için yapımcı firmayla görüşmelerinin sürdüğünü belirten Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Halil Eren; “Büyük olasılıkla stad yetişecek ama bir aksilik çıkarsa, 1-2 maç 3.lig temsilcimiz deplasmanda oynayacak” dedi.
İNŞAATIN YÜZDE 90’I TAMAM
15 Bin kişi kapasiteli Güney Raman çevre yolundaki yeni stadyumun, yeni sezona yetişmesi için çalıştıklarını kaydeden Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Halil Eren, yeni olimpik yüzme havuzunun da yeni stadyumla birlikte hizmete açılacağını söyledi. Yeni staddaki inşaat çalışmalarının yüzde 90’ının tamamlandığını ifade eden Eren; “Çim serimi, koltuk ve çevre düzenlemesi dışında statta çalışmaların yüzde 90’ı tamamlanmış durumda. Amacımız yeni stadyumumuzu yeni sezonda maçlara hazır hale getirmektir” diye konuştu.
2 AYLIK EK SÜRE
Eren, şöyle devam etti; “Stadın yapımını üstlenen firma, her ihtimale karşı bizden iki aylık süre istedi. Ağustos ayına kadar çimlendirme çalışmalarının tamamlanmasını tahmin ediyoruz. Herhangi bir gecikme olursa stadyum, 1-2 maç gecikmeli olarak açılacak. Stadyumla birlikte olimpik yüzme havuzunda da eksiklikler gideriliyor. Atletizm pistini Genel Müdürlüğümüz yaptığı için hazır durumda. Eski stadın muhatabı TOKİ olduğu için bu konuda herhangi bir yorum yapmak yanlış olur. Yeni stad, bittiği an eski stadı TOKİ’ye devretmiş olacağız.”
“SPORSEVER VALİ İLE ÇALIŞMAK KEYİFLİ”
Sporsever Vali Ahmet Deniz’le çalışmanın onurunu yaşadığını söyleyen Eren; “Valimiz sayın Ahmet Deniz, tam bir spor tutkunu. Sayın Valimizle sporda örnek projeleri hayata geçireceğiz. Valimizin desteğiyle Futbol Federasyonu, üçüncü sentetik sahayı Batman’a kazandıracak. Eylül ayına kadar sentetik sahanın yapımı tamamlanacak. Yine Genel Müdürlüğümüzün desteğiyle şehrimizin ilk sentetik sahasını yenileyeceğiz. Ayrıca Kozluk’ta olan Gençlik Merkezi binasının benzerini diğer ilçelerimize de kazandıracağız” dedi. (Spor Servisi)


 

Editör: TE Bilişim