*TEKSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Öztürk, 2022 yılındaki hedeflerini açıkladı. Öztürk, “Şehrimizde entegre tesislerinin kurulmasıyla hem üretim kapasitemizi hem de istihdam rakamlarında ciddi bir artış planlıyoruz” dedi.

“TEKSTİL, EKONOMİNİN ŞAH DAMARI”

Kısa adı TEKSİAD olan Batman Tekstil Sanayi İşadamları Derneği Başkanı Mehmet Ali Öztürk, tekstil sektörünün Batman’da kabuğuna sığmadığını söyledi. Her geçen gün büyüyen tekstil sektörünün petrol kentinin adeta şah damarı olduğuna belirten Öztürk, “Kapasite ve işçilik kalitesi olarak şehrimiz tekstil sektöründe Türkiye’de ilk 5’te yer bulma başarısını elde etti ve Batman ekonomisinin şah damarı olduğunu gösterdi. Bu büyüme aynı zamanda gelişi güzel gerçekleşmekte ve risk de taşıyor. Sektörün büyümesini, ortak projeler ve eğitimlerle desteklemek gerekmekte.  Öncelikle kamu-özel sektör işbirliği desteğine ciddi bir ihtiyaç var. Ortak projeler üretip gerekli destekler sağlanmalı. Sektörün acilen eğitimle desteklenip hem kalifiye personel ihtiyacının giderilmesi, hem de işverenlerin kurumsallaşma, profesyonel çalışma ve kapasite arttırmaları gibi konularda bilgilendirilmesi gerekmektedir” diye konuştu.

“TEKSTİLDE KURUMSALLAŞMANIN ÖNÜ AÇILMALI”

Öztürk, şöyle devam etti; “Kente merkezinde bulunan küçük ve orta ölçekli atölye tarzı işletmelerin şehir dışında yer tahsisi ve tekstil kent vasıtasıyla bu işletmelerin büyümesi ve kurumsallaşmasının önü açılmalıdır. Ayrıca sektörün en çok muzdarip olduğu ve emeğinin karşılığını almamasının en büyük sebebi olarak gördüğümüz;  şehrimizde gerekli alt yapı ve arıtma tesislerinin olmamasıdır. Mevcut durumda işletmeler fason çalışmak zorunda. Yerli markalar ve şehrimizin kendine ait üretimi yapılamıyor. Şehrimizde entegre tesislerin kurulmasıyla birlikte hem üretim kapasitemiz hem de istihdam rakamlarımızda ciddi bir artış olacaktır. Bu entegre tesisler sayesinde üreticilerimiz, emeğinin karşılığını da alacaktır.”

“VERİMİ ARTTIRALIM, İSTİHDAMIMIZI KORUYALIM”

2022 Yılında “Verimi artıralım, istihdamı koruyalım” sloganıyla çalışmaya devam edeceklerini ifade eden Öztürk, sözlerini şöyle sürdürdü; “ Tüm işverenlerimizin artan maliyetlerden dolayı zor durumda olduğunu biliyoruz. Bu maliyetlerle ayakta kalabilmenin en önemli yolu verimimizi arttırmaktır. Bu nedenle meslektaşlarımızın istihdamlarını korumasını ve verimlerini arttırmasını öneriyoruz. Ayrıca büyük oranda fason olarak çalışan meslektaşlarımızın yaptıkları işin karşılığı olan fason işçilik ücretlerinde hakları olan fiyatları çalıştıkları firmalardan artan maliyetlere göre talepte bulunmaları konusunda ısrarcı olmalarını önemle vurgularız. Yeni yılın başta sektörümüz olarak tüm halkımıza hayırlar getirmesini temenni ederim.” (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim