** Pazar günü start alacak lig öncesi gazetecilerle basın toplantısı düzenleyen Petrolspor Teknik Direktörü Orhan Kapucu ve yardımcıları, kamuoyundan destek istedi. Kapucu: “Kentin tüm dinamikleriyle takımı başarıya taşımak istiyoruz” dedi.

** Ligdeki hedeflerini de açıklayan Kapucu, şöyle konuştu: “Ligin ilk devresi için hedefimiz ilk 5’te yer almak. İkinci devrede de zirvede kalarak başarıya ulaşmak istiyoruz.”

“BAŞARI İÇİN BURADAYIM”
Yardımcıları Metin Şimşek, Resul Özturan ve Fatih Sarı ile birlikte kulüp binasında basın mensuplarıyla bir araya gelen Petrolspor Teknik Patronu Orhan Kapucu, takımın son durumu hakkında açıklamalarda bulundu. Dört dörtlük bir kamp dönemi geçirdiklerini belirten Kapucu: “Kamp dönemimiz çok verimli geçti. Bu konuda başkanımıza teşekkür ediyoruz. Petrolspor’da görev yapmak büyük arzumdu. Buraya başarı için geldim. Başkanımızla ilk konuşmamızda başarıya ulaşmak için bazı kriterlerden söz ettim. Kendisinden de destek sözü aldık” dedi.



BAŞARI İÇİN 4 KRİTER
Tecrübeli teknik adam Kapucu, başarı kriterlerini ise şöyle sıraladı: “Başarıda ilk unsur,  kuşkusuz yönetimdir. Her kulüp maddi sıkıntılar yaşar. Futbolcuların maaşları, transfer ücretleri, maç başı ücretleri başta olmak üzere ödemeler konusunda sıkıntı olmaması için başkanımız gerekli olanakları sağlayacağını belirtti. Bu anlamda yönetimin duruşu başarımıza katkı sunacaktır. İkinci unsur ise basındır. Basının yapıcı eleştirilerine her zaman açık olacağız. Ben de Batmanlıyım, sizden biriyim. Batman’ı futbol anlamında en iyi temsil eden isimlerdenim. Basının daima bize yol göstermesini bekliyoruz. Üçüncü usur ise taraftarımız. Büyük desteklerine ihtiyaç duyuyoruz. Özellikle geçen sezon takım ciddi cezalar almış. Taraftardan desteğimiz bizi 90 dakika desteklemeleri. Başarıdaki son unsur da kuşkusuz teknik heyet ve futbolculardır. Biz de elimizden gelenin en iyisini sunacağız. Başarıya ulaşmak için 24 saat çalışmamız gerekiyorsa çalışacağız”


“HÜCUM FUTBOL OYNAYACAĞIZ”
Takımın oyun felsefesi hakkında da açıklamalarda bulunan Kapucu, şöyle devam etti: “Kadromuzda 9 Batmanlı futbolcu var. Biz Batmanlı-yabancı ayırımı yapmıyoruz. Ama kentimizin yetenekli insanlarına da imkan tanıyacağız. Sahada koşan, rakibi ısıran ve mücadeleden kopmayan bir takım olacak. Futbolcularıma ‘en iyi hücum defanstır’ anlayışını empoze ettik. Seyir zevki veren bir takım olacağız. Bizim için disiplin çok önemli. Uyumlu bir takım oluşturduk. Takımın dengesini bozacak futbolcularımızı bünyemize almadık. Hedefimiz ligin ilkyarısını ilk 5’te bitirmek. Bu ilk sırada olabilir, 5. sırada olabilir. Ama ilk 5’te olmalıyız. Hiçbir teknik adam lig başlamadan ‘şampiyonluk’ sözü veremez. Bu doğru olmaz. Fakat bizim yolumuz şampiyonluk yolu.”

Editör: TE Bilişim