** BATSO seçimlerine aday olan Dayanışma Grubu, basın mensuplarıyla bir araya gelerek hedeflerini açıkladı. Grubun Başkan adayı M.Emin Doğru: “Seçildiğimiz takdirde Ticaret Odası sadece resmi bir evrakın alınıp aidatların ödendiği yerler olmayacak, sorunların konuşulup çözüme kavuşturulduğu bir buluşma mekanı olacak” dedi.

BASINLA BULUŞTULAR

Batman Ticaret ve Sanayi Odası (BATSO) seçimlerine sayılı günler kala seçimlerde yarışacak grup ve adaylar da çalışmalarına hız verdi. Dayanışma Grubu, basınla bir araya gelerek hedeflerini kamuoyuna duyurdu. Grubun Başkan adayı Hüda-Par eski İl Başkanı M.Emin Doğru, göreve geldikleri takdirde Oda’nın çözüm odakları çalışmalar yapacağını söyledi. Doğru, şöyle devam etti: “Yıllardır Ticaret Odamızın kuruluş amaç ve felsefesi dahilinde istenilen şekilde yönetilmediği ve hak ettiği yerde olmadığı kanaatine vardığımız için DAYANIŞMA grubu adıyla yola çıkıp yönetime talip olduk. Birçok kurum ve kuruluş gibi odalar da hizmet verip üretici ve işverenlerin sorunlarına çözüm bulması gerekirken bugüne kadar maalesef kimileri için basamak olup bir yerlere gelme aracı olmuştur. Bu makamlar birer emanettir. İşverenlerin oyları ve aidatlarıyla bu koltuklara gelenlerin birinci öncelikleri emanetin bilincinde olup ona göre hareket etmeleri ve hakkını vermeleridir.”

“DANIŞMA MECLİSİ HAYATA GEÇECEK”

Dayanışma Grubu’nun yazılı açıklamasında ise şu ifadelere yer verildi: “Öncelikli olarak yönetim ile sanayici ve ticaret ehli arasındaki kapalı kalmış iletişim kanallarını açacağız. Seçimden seçime soran değil, sürekli diyalog içinde fikir alışverişinde bulunan bir yönetim olacağız. Yine aynı şekilde sorun ve sıkıntıları yerinde tespit edip çözüme kavuşturma adına sektör temsilcilerinden oluşacak bir danışma meclisini hayata geçireceğiz. Her meslek grubundan temsilcilerin bulunduğu bu meclis üyeleriyle, ayda bir toplanıp sorun ve çözümleri konuşacağız. İhracat ve ithalat yapan firmalarımıza danışmanlık hizmetini verecek bir birim oluşturacağız. Teşvik ve destekler konusunda düzenli bilgilendirmenin yanında gerekli hizmet ve seminerleri verecek ortamı oluşturacağız. Temsilde adaletin olmadığı ve yönetimde olanların bir sonraki seçimde rahat seçilebilme adına kendilerine göre dizayn ettikleri meslek gruplarının hem sayısını hem de mevcut durumlarını değiştireceğiz. Bizim dönemimizde sanayi ve ticaret odası sadece resmi bir evrakın alınıp aidatların ödendiği yerler olmayacak.” (Bahar Çakar)

Editör: TE Bilişim