** Batman’da 1988 yılında eğitim sektörüne ‘Sultan Dershanesi’ ile giren, şimdilerde ise üç kolej, iki kurs merkezi kuran ve Batman kamuoyunun ‘Cuma Hoca’ olarak tanıdığı eğitimci Cuma Dişikırık, iki il ve bir ilçedeki yatırımlarıyla sektörde 175 istihdam sağlıyor.

**Yeni hedefinin Londra merkezli bir dil okulu açmak olduğunu belirten Dişikırık: “Eğitimde önceliğimiz her zaman öğrencilerimiz oldu. Sektörde kendi markalarımızla ilerliyoruz. Batman, Siirt ve Kozluk’taki eğitim yatırımlarımızın ardından hedefim Londra merkezli bir dil okulu açmak” diyor.

İKİ İL VE BİR İLÇEDE EĞİTİM YATIRIMI
33 Yıl önce Batman’da ‘dershanecilikle’ eğitim sektöründe faaliyetlerde bulunan eğitimci Cuma Dişikırık, son yıllardaki yatırımlarıyla dikkat çekiyor. 2012 Yılında ‘sağlık koleji’ yatırımı sonrası sektörde hızla ilerleyen Dişikırık, Batman’ın yanı sıra Kozluk ilçesi ve Siirt’te de yatırımlara yöneldi. Dişikırık, iki ildeki üç kolej ve iki kurs merkezinde 175 istihdam sağlıyor. Çağdaş yöneticisi ve Editörümüz Barış Arslan’a konuşan Dişikırık, 1988’de Batman’daki ‘ilk’ dershane konumundaki Sultan Dershanesi anısını şöyle anlatıyor: “1988’in Mayıs ayında Batman’da Shell Benzin istasyonunun karşısında açtığımız ilk dört derslikli dershaneyi, ara duvarlarını örmek için büyük bir istek ve heyecanla ustaya ellerimizle taşıdığımız briketleri, sobayı tutuşturmak için evden poşetle odun ve tahta getirdiğimizi dün gibi hatırlıyorum.”



KENDİ MARKALARINI OLUŞTURDU
Şimdilerde kendi markalarını oluşturan ve Batman’da Rüzgar Koleji, C9 Kurs Merkezi, Kozluk ilçesinde Teknokent Mesleki Lisesi Koleji ve yine komşu il Siirt’te Meslek Lisesi Koleji ve C1 Kurs Merkezi yatırımları gerçekleştiren uzman eğitimci Cuma Dişikırık: “Eğitim ciddi bir iştir, bilmekten öte gönül vermek gerekir. Yurt dışı seyahatlerim sektörde ufkumuzu genişletmeyi sağladı. Artık kendi markalarımızla ilerliyoruz. Eğitim kurumlarımızda Finlandiya eğitim modelini uyguluyoruz. Sektörde tamamen yerli ve milli bir markayız. İleri ki süreçte Rüzgar Koleji ve diğer markalarımızı franchise yöntemiyle başka illere vermeyi de hedefliyoruz. Önceliğimiz her zaman öğrencilerimiz oldu. Onları kendi çocuklarımızdan farklı görmüyoruz. Değerler ve akademik başarıyı bir arada tutarak iyi yerlere geleceğimize inanıyoruz. Bu anlamda öğrencilerimizin ailesine, milletine, çevresine faydalı, dürüst ve sorumluluklarını yerine getirebilmesi için tüm olanakları sağlıyoruz” diyor.

“LONDRA MERKEZLİ DİL OKULU…”
Yeni hedefinin Londra merkezli bir dil okulu açmak olduğunu kaydeden Dişikırık, şöyle devam ediyor: “Dil öğrenmede sıkıntılarımız var. Yeni eğitim-öğretim sezonunda eğitim kurumlarımızda haftalık İngilizce ders saatini 8-10’a çıkarıyoruz. Bizimle en az 4 yıl devam eden bir öğrencimiz kesinlikle her açıdan İngilizceye hakim olacak. Dil öğrenimini çok önemsiyoruz. Bu nedenle yeni bir markayla Londra merkezli bir dil okulu açmayı planlıyoruz. Bir süredir bu yönde bir dizi çalışma içindeyiz. Londra’da açacağımız dil okuluyla hem buradaki öğrencilerin oraya transferini hem de eğitim kurumlarımızdaki eğitim kalitesini artırmayı hedefliyoruz.” (Barış Arslan)

Editör: TE Bilişim