**YKS’de eşit ağırlık alanında Batman 1.’si ve Türkiye 477.’si olan TED Batman Koleji öğrencisi Ali İlyas Ekşi; “Hedefim ileri ki yaşamımda ülkeyi yöneten en üst kadroda yer almak veya etkin bir şirketin CEO’su olmak istiyorum. Bunun için Türkiye’nin en iyi üniversitelerinin başında yer alan Boğaziçi Üniversitesi işletme bölümüne yerleşmeyi istiyorum” dedi.

EŞİT AĞIRLIKTA BATMAN BİRİNCİSİ
LGS Batman birinci Hiranur Savgın ve LGS Batman ikincisi Osman Kümet’in ardından TED Batman Koleji’nden bu kez YKS’de eşit ağırlık bölümünde il birincisi çıktı. Eşit ağırlıkta Batman 1.’si olmanın yanı sıra Türkiye 477.’si olan TED Batman Kolejinden mezun olan Ali İlyas Ekşi, sınavlara hazırlık süreci ile hedeflerini Çağdaş’a anlattı. Başarılı öğrenci Ekşi; “Sınavlara hazırlanırken, o gün öğrendiğimi aynı gün tekrarlar ve soru çözerek pekiştirirdim. Günde ortalama 250 soru çözerdim. Öğretmenlerimden ders aldıktan sonra bağımsız çalışma beni daha çok motive ederdi. Bağımsız çalışmam için okul idaresi bana çok destek oldu. Eşit ağırlıkta başarılı olmak için özellikle farklılık yaratan matematiği ön plana aldım ve sınavda matematikten bir yanlışım çıktı, 40 sorudan 39’unu doğru yaptım” dedi.

“HEDEFİM BOĞAZİÇİ İŞLETME”
Eşit ağırlık il birincisi Ekşi, şöyle devam etti; “Kitap okumayı seviyorum. Ortaokuldan beri çok fazla kitap okurum ve kitaplardan küçük notlar yazardım. Fakat 11 ve 12. Sınıftan itibaren paragraf çözmeye ağırlık verdim. Sınava hazırlandığım yıl asla bilgisayarla ilgilenmedim, eğitim videoları hariç, telefonu da sadece iletişim için kullandım. Sosyal medya hesabım yok. Aslında gelecekte Türkiye’yi yöneten en üst kadroda olmak, hatta ülkemin Cumhurbaşkanı olma hayalim ve kararlılığım var veya çok etkin bir şirketin CEO su olmak isterim. Yani hedefim kendimi zengin etmek değil ülkeme katkı sunmaktır. Bu anlamda ülkemizin en iyi üniversitelerinden Boğaziçi Üniversitesi İşletme bölümüne yerleşmek istiyorum.” Öte yandan TED Batman Koleji Müdürü Hasan Erdal ise; “Eğitim sorumluluğunu öğrenci, okul ve veli arasında paylaşmamız gerekiyor. Ayrıca çocuğumuza katkı sunmanın en iyi yolu onlara her açıdan yardımcı olmaktır” diye konuştu. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilişim