** Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca yürütülen ‘Sıfır Atık’ projesinin tanıtımı Batman’da da yapıldı. Programda konuşan Vali Ahmet Deniz; “Çevremizi temiz tutarak, sürdürülebilir bir kalınmayı geliştirebiliriz” dedi.

“ÇOK ÖNEMLİ BİR PROJE”
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayesinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca yürütülen ‘Sıfır Atık’ projesinin tanıtımı Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü konferans salonunda yapıldı. Programa Vali Ahmet Deniz, eşi Olcay Deniz, Belediye Başkanvekili Ertuğ Şevket Aksoy, Batman Üniversitesi Rektörü Aydın Durmuş, Vali Yardımcıları, kurum müdürleri ve kalabalık bir topluluk katıldı. Emine Erdoğan'ın projeyi tanıtım sinevizyonu ile başlayan programda Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Muzaffer Özkan, proje hakkında bilgiler paylaştı. Daha sonra kürsüye çıkan Vali eşi Olcay Deniz: “Çok üreterek ve çok tüketerek yoğun bir kirliliğe maruz bıraktığımız tabiatı korumak ve daha fazla zarar vermemek adına düzenlenen bu proje çok önemli. Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan hanımefendinin öncüllüğünde 26 Ekim 2017 tarihinde tanıtım toplantısı yapılan projesinin uygulanması için tüm Türkiye’de harekete geçildi. Kamu kurumlarında kullanılmaya başlanan ve tüm Türkiye’de yayılan bu proje sadece bir çevre duyarlılığı değil, aynı zamanda insanların geleceği açısından bir sorumluluk vazifesi olduğu unutmamalıdır” dedi.

“BATMAN ARTIK TEMİZ”
Daha sonra söz alan Vali Ahmet Deniz ise şunları söyledi: “Dünyadaki tüm ülkeler, gelişiyor, kalkınıyor. Ama bu gelişme ile beraber biz çevremizi temiz tutarak sürdürülebilir bir kalınmayı geliştirebiliriz. Yere çöp atarken düşünelim. Çünkü bu toprakların bizlere şehitlerin emaneti olduğunu unutmayalım. Batman’a ilk geldiğimiz zaman şoktaydım. Her yerde çöpler vardı. Şimdi temiz bir şehirde çalışıyoruz. Bu nedenle Belediyemize teşekkür ediyorum. Batman Türkiye’nin en temiz şehirlerinden bir tanesi olmaya başladı. Herkesten duyarlılık ve destek bekliyorum. Diğer projelerde olduğu gibi bu projede de Türkiye’deki en iyi şehirler arasına girmeyi inşallah başaracağız.” Öte yandan özel hazırlanan geri dönüşüm kutuları da kamu kurumları, terminaller, AVM’ler, hastaneler ve eğitim kurumlarına önümüzdeki aylarda bırakılmaya başlanacak. (Bahar Çakar)

Editör: TE Bilişim