*Batman Valiliği, ‘Bereket Ormanları Gönül Elçileri’ projesi kapsamında 2500 fidanı daha toprakla buluşturdu. Üniversite Batı Raman kampüsündeki etkinlikte eşi Olcay Deniz ile birlikte fidan diken Vali Ahmet Deniz: “Bu yıl Batman’da 150 bin fidan diktik, hedefimiz önümüzdeki yıl 1 Milyon fidan dikmek” dedi.

FİDANLAR TOPRAKLA BULUŞTU
‘Bereket Ormanları’ projesi kapsamında Batman Üniversitesi Batı Raman kampüsünde 2500 fidan toprakla buluştu. Fidan dikme törenine Vali Ahmet Deniz, eşi Olcay Deniz, Vali Yardımcısı Serap Özmen Çektin, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Gülriz Kozbe, üniversite akademik kadrosu ve öğrenciler katıldı. Törende konuşan Vali Ahmet Deniz, 2017’de Batman’da 150 bin fidan dikiminin yapıldığına dikkat çekerek, yeni yılda hedeflerinin 1 Milyon fidan dikimi olduğunu söyledi.

“EN ÇOK FİDAN DİKEN İKİNCİ ÜLKEYİZ”
Projenin önemine dikkat çeken Vali Deniz: “Geçen yıl diktiğimiz ağaçların devamını dikiyoruz. Cumhurbaşkanımızın eşi Emine Erdoğan’ın himayelerinde yürütülen ‘Bereket Ormanları gönül elçileri’ projesiyle fidanları dikiyoruz. Diktiğimiz ağaçların bakımı yapılıyor, bir tanesi bile heba olmuyor. Zaten ağaç dikmenin amacı da bu. Bu yıl içinde toplam 150 bin ağacı toprakla buluşturduk. Türkiye dünyada en çok fidan diken ikinci ülke. Bu da muhteşem bir şey. Batman’da hedefimiz yeni yılda 1 Milyon fidanı toprakla buluşturmaktır” diye konuştu. (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim