** HDP Batman Milletvekilleri, İl Seçim Kurulu’ndan mazbatalarını aldı. Milletvekili Atalan, Özdemir’in sözlerine; “Bu sözler halka hakarettir. Umarım aklını başına alır ve özür diler” yanıtı verdi.

 

3 VEKİL MAZBATAYI ALDI
Ak Parti Milletvekili Ziver Özdemir’den 1 saat sonra HDP Batman Milletvekilleri Ali Atalan, Saadet Becerikli ve Ayşe Acar Başaran, İl Seçim Kurulu’ndan mazbatalarını aldı. Kalabalık partili topluluğunun da eşlik ettiği HDP’li vekiller, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Özdemir’in ‘Namlunun ucundaki tehditlere rağmen mazbatayı aldık’ sözlerine HDP’li Atalan cevap verdi. Atalan: “Herkesin gözlerinin önünde cereyan eden bir seçim oldu. Bu sözler halka hakarettir. Yani sanki bu halk korkutularak, tehdit, şantajlarla oy kullanmış gibi bir izlenim yaratıyor. Kendi hezimetini böyle açıklaması, halka hakaret edercesine deklere etmesi çok büyük ayıptır. Kesinlikle gerçekle ilgisi, alakası olmayan bir açıklamadır. Umarım aklını başına alır. Sözünü geri alır, özür diler” dedi.

 

“SORUMLULUĞUN FARKINDAYIZ”
İl Seçim Kurulu Başkanı Hakim Servet Çoban’dan mazbatalarını alan HDP Milletvekilleri Saadet Becerikli ve Ayşe Acar Başaran da halkın verdiği sorumluluğun farkında olduklarını söyledi. Becerikli ve Başaran, şöyle konuştu: “Seçim sonuçları halkımızın yürüttüğü kararlı mücadelenin semeresidir. Tüm halkımıza ve halklarımıza çok teşekkür ediyoruz. Aldığımız mazbatalar bir bakıma ‘yeni yaşam’ sözümüzün belgesi niteliğindedir. Üstlendiğimiz sorumluluğun farkındayız.”

Editör: TE Bilişim