“BARAJI AŞACAĞIZ, HESABI SORACAĞIZ”
Bingöl'de HDP'li Hamdullah Öğe'nin katledilmesi ve Erzurum'da HDP mitingine katılanlara saldırılar, Batman'da yürüyüşle protesto edildi. HDP ve BDP Batman il örgütleri öncülüğünde, Turgut Özal Bulvarı Dörtyol Kavşağı'nda bir araya gelen yüzlerce kişi, sloganlar eşliğinde HDP merkez seçim lokaline yürüdü. Yürüyüşe HDP Batman Milletvekili adayları, HDP PM Üyesi Osman Ergin, Batman Belediyesi Eş Başkanı Sabri Özdemir de yer aldı. Eylemde katledilen Hamdullah Öğe'nin fotoğrafının bulunduğu ve üzerinde "Barajı aşacağız, hesabını soracağız" yazılı pankart açıldı. Kitle sloganlarla lokale ulaştı.
ERGİN KONUŞTU
Lokalde konuşan HDP PM üyesi Osman Ergin, Türkiye genelinde barajları yerle bir ettiklerini belirtti. Ergin, şöyle konuştu;  “Baraj tanımıyoruz. İşte bunu gören kimi karanlık çevreler, özellikle Cumhurbaşkanının, hükümetin açıklamalarından güç ve destek alarak 150'ye yakın seçim büromuzun kimini yakarak kimine kurşun sıkarak, kimisini de geliş ve gidişlerini engelleyerek saldırmış, bu saldırılarını son günlerde üst düzeye çıkararak can alarak kan dökmeye vardırmıştır.”


“BU HALK UNUTMAZ”
Bingöl'de emeğini alın terini mücadeleye katan bir demokrasi emekçisi olan Hamdullah Öğe'nin katledildiğini söyleyen Ergin; "Hamdullah arkadaşımızın katlini ve katline sebep olanları çok iyi biliyoruz. Katiller şunu unutmamalar. Bu halk ve bu mücadele asla bağışlamaz, unutmaz. Eğer birileri bizim sabrımızı sınıyorsa, şunu çok iyi bilsinler bizim sabrımız zaferdir” diye konuştu.


Editör: TE Bilişim