**Batman’daki besiciler, yem, arpa ve samandaki artışlar nedeniyle elindeki büyük ve küçükbaş hayvanları kesime gönderiyor. Besiciler; “Girdi fiyatlarının artmasıyla artık bu işi yapamaz hale geldik” diyorlar.

“İŞİ BIRAKMAKTAN BAŞKA SEÇENEK YOK”
Batman’daki besiciler, yem, arpa ve saman fiyatlarındaki artış nedeniyle zor günler geçiriyor. Batman Besiciler Derneği Başkanı Rıza Nebioğlu; “Kaba yeme, saplı saman ve arpaya ciddi artış geldi. Şu anda çiftliklerde yetiştirdiğimiz hayvanları Irak’a ihracat için kilosunu 38 TL’den satıyoruz. Bugüne kadar ayakta kalmayı başaran hayvancılık sektörü için bu işi bırakmaktan başka bir yol da görünmüyor” dedi.

“ÇİFTÇLİKLER BOŞALTLIYOR”
Nebioğlu, şöyle devam etti; “Girdi maliyetlerinin artışından dolayı hayvanları zararına da olsa kesime gönderip çiftlikleri boşaltmaya çalışan besiciler var. Çünkü besi hayvancılığında durum vahim. Toprak Mahsulleri Ofisi, çiftçinin arpa ihtiyacını karşılayamıyor. Piyasada arpa tonu 4500 TL, samanın tonu ise 4000 TL’yi geçti. 50 Kiloluk yem torbası ise 150 liradan satılıyor. Dört kuşak yaptığımız besiciliği aile olarak bırakmayı düşünüyoruz.” (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim