*Batman’daki kasaplar, canlı hayvan ticaretinin sınır illerine kaymasından endişeli. Kırmızı et kilosunun 45 TL’den 48 liraya çıktığını belirten kasaplar: “Canlı hayvanların büyük bölümü sınır illerine yönelince piyasada büyükbaş hayvan sıkıntısı başladı. Et’in kilosuna son günlerde 3 liralık artış yansıdı” dediler.

ET FİYATI ARTTI
Bölgede ‘canlı hayvan merkezi’ konumundaki Batman’da, büyükbaş hayvanların sınır illerine kayması, kent merkezindeki kasapları zor durumda bıraktı. Kırmızı et’e sessiz-sedasız artışın geldiğini belirten Batmanlı kasaplar: “10 Gün öncesine kadar kırmızı et’in kilosu 45 liradan alıcı buluyordu. Şimdiler de ise et 48 lira fiyattan vitrinlerde. Bu da tamamen canlı hayvanların sınır illerine gönderilmesinden kaynaklanıyor” dediler.

HAKKARİ’YE GÖNDERİLİYOR
Besicilerin Batman Hayvan Borsası’ndan kamyonlarla büyükbaş hayvanların Hakkari’ye gönderildiğini belirten kasaplar, şöyle devam etti: “Besici, Batman piyasası yerine peşin sattığı sınır illerine satış tercih ediyor. Batman hayvan piyasasında eskisi gibi büyükbaş hayvan bulmakta zorlanıyoruz. Böyle giderse et fiyatında artış devam edecek.” Öte yandan Batman’daki bazı besiciler ise Irak’tan gelen talep üzerine büyükbaş hayvanları Hakkari ve Şırnak’a gönderdiklerini belirterek: “İyi fiyat ve peşin para, Batman’daki canlı hayvan satışı son günlerde sınıra kaydı” diye konuştular. (Abdullah Türeli)

Editör: TE Bilişim