**Türkiye’de havası en kirli iller arasında bu kez Batman yok. Bölgede havası en temiz illerden birinin Batman olduğunu belirten Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Tarık Yaşar; “4-5 Yıl öncesine göre şehrimizin havası çok iyi. Doğalgaz, Batman’ın havasını büyük ölçüde temizledi” dedi.

“BATMAN, KİRLİ İLLER ARASINDA DEĞİL”
5 Yıl öncesinde Türkiye’nin en kirli illeri arasında yer alan Batman, son yıllarda havasıyla en temiz illerden biri. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Hava İzleme İstasyonun verilerine göre, Batman pm10- 51µg/m3 değerleriyle havasının iyi durumda olduğunu belirten Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Tarık Yaşar; “Suriye ve Afrika’dan gelen toz taşınma yüzünden şehrimizin havası kirleniyor. Rüzgâr ve yağmur yağdığında şehir uzun süre temiz kalıyor. Bakanlığın web sitesinde her saat hava değerlerimiz ölçülüyor” dedi.



DOĞALGAZ FAKTÖRÜ
En kirli iller arasından doğalgaz sayesinde kurtulan Batman kent merkezinde, doğalgaz abone sayısının 30 bine ulaştığını ifade eden Müdür Yaşar şöyle konuştu; “ Son 3 yılda Batman’ın 3’te 1’i doğalgazla buluştu. Bazı kurum ve kuruluşlar ile merkezi semtlerin doğalgaza geçişi ile birlikte Batman’ın hava değerlerinde yüzde 35 oranında iyileşme görüldü. Hava ölçümlerinde artık kırmızı bölge değiliz. Doğalgaz abonelerinin artığı Batman’da katı yakıt kullananların sayısının düşmesi ile havamız her geçen gün iyiye gidiyor.”

Editör: TE Bilişim