**Doğalgaz abone sayısının 32 bini aştığı Batman’da, Hava Kalitesi İzleme İstasyonu’nda yüzde 82’lik değer, nefes aldırdı. Çevre-Şehircilik İl Müdürü Tarık Yaşar, Batman havasının Avrupa ortalamasına göre iyi olduğuna dikkat çekti ve ekledi; “Hassas havamızın bozulmaması için denetimleri artırdık.”

AVRUPA STANDARTLARINDA

Semtlerin çoğunun doğalgazla buluştuğu Batman’da, sonbahar mevsiminde hava kalitesinin Avrupa ortalamasınında seyretmesi yöneticileri sevindirdi. Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Tarık Yaşar, bölgede havası hassas olan illerden birinin de Batman olduğunu söyledi. Hava akımının yeterli olmadığı Batman’da yine de havanın Avrupa ortalamasına göre iyi düzeyde olduğunu ifade eden Yaşar; “Hava değerlerimiz 82 oranında. Avrupa ülkelerinde ise bu kıriter daha fazla. Avrupa ortalamasına göre iyi düzeyde sayılırız. Hava akımı ve yağış halinde değerlerimiz çok daha iyi düzeye gelebilir” diye konuştu. Devamı

DENETİMLERE AĞIRLIK

Kaçak kömürü engellenmeye yönelik Jandarma, Emniyet ve Belediye’den oluşan 5 kişilik bir ekiple denetimlere başladıklarını belirten Yaşar, sözlerini şöyle sürdürdü; “Kaçak kömür ve fuel-oil kullananlara yönelik 2000 TL’den başlamak üzere ağır para cezalarına yönelik yaptırımlar uygulayacağız. Hassas havamızın bozulmaması için beş kişilik ekip, her akşam saat 21.00’e kadar doğalgaz dışındaki tüm konutları denetimden geçirecek. Oduncular sitesindeki kömürler de denetimden geçiriliyor. Batman’a kaçak ve belgesiz giren kömüre kesinlikle izin vermeyeceğiz. Denetimlerimiz kış mevsiminde sürecek.” (Bahar Çakar)

Editör: TE Bilişim