“KOLEKSİYONCULARA SATMAYA HAZIRIM”
Batman’da oturan 42 yaşındaki Edip Kaya, ATM’den çektiği 100 TL’lik banknotun ön yüz sağ üst köşedeki  100 rakamın bir sıfırın eksik olduğunu fark etti. Kaya, bu tür hatalı basım paralara koleksiyonerlerin büyük ilgi gösterdiklerini öğrenince 100 lirayı satışa çıkardı. Kaya, 100 rakamın bir sıfırının eksik olduğu parası için “Eğer koleksiyonsiyoncular değerlendirmek isterlerse seve seve kendilerine satmaya hazırım” dedi.

“GÖRDÜĞÜMDE ŞAŞIRDIM”
Ön sağ üst köşesindeki 100 rakamın bir sıfırı eksik olan elindeki 100 liranın Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası tarafından hatalı basım yapılmış bir para olduğunu belirten 42 yaşındaki Kaya, “Koleksiyoncuların özellikle arayıp bulamadıkları paralardan birisi. Hatası üzerindeki 100 rakamından birinde bir sıfır eksik. 10’u var, diğer sıfırı yok. Ayrıca, arkasında da seri numarasının üzerinde mürekkep lekesi mevcut. Atatürk resminin üzerinde de aynı mürekkep lekesinden var. Gördüğümde çok şaşırdım” diye konuştu.

“ATM’DEN ÇEKTİM, SONRADAN FARK ETTİM”

Edip kaya, şunları kaydetti; “Parayı ilk gördüğümde ben de şaşırdım. Önce 100 liranın üzerinde sıfırın olmadığını görünce sahte olduğunu zannettim. Bu parayı elime aldım, ayrıca bir test yaptım ve sahte olmadığını gördüm. Paralar sahte olduğu zaman renk vermez. Gerçek parayı beyaz bir kağıda sürttüğünüzde rengi çıkar. Sahte olsa hiçbir bankamatik bunu kabul etmez. Bu para şu anda geçerli, piyasada kullanılabilir. Hatalı basım yapılan bu parayı koleksiyonculara satmaya hazırım. Koleksiyon severler 0534 694 71 04  telefonumdan bana ulaşabilirler.” (Yunus Yasak)

Editör: TE Bilişim