*Ramazan ayının başlamasıyla Batman Bölge Devlet Hastanesi başta olmak üzere kentte toplam altı hastanede hasta sayısı yarı yarıya düştü. Ramazan arifesinde bir günde dört bin hasta kabul eden Bölge Devlet hastanesinde, Ramazan’ın ilk gününde bin 800 hasta giriş yaptı. 

HASTANEDE TENHA GÜN
Bu yıl sıcaklara denk düşen Ramazan ayının ilk gününde Batman’daki hastanelerde hasta sayısı yarı yarıya düştü. Batman Bölge Devlet Hastanesi yöneticisi Dr. Adnan Tuna, Ramazan ayı arifesinde bir günde 4 bin hastanın işleminin yapıldığını, ancak Ramazan’ın ilk gününde bu rakamın bin 800’e düştüğünü söyledi. Dr. Tuna, Ramazan ayı süresince hasta sayısında yüzde 30 ila 40 arasında azalma olduğunu belirtti.
“ACİL HASTALAR BAŞVURUYOR”
Dr. Tuna, şöyle konuştu; “Önceki gün dört bin hastanın işlemi hastanemizde gerçekleşirken, Ramazan’ın ilk gününde bu rakam bin 800’e düştü. Geçen yıl ki Ramazan’da da aynı verilerle karşılaştık. Bu ayda zorunlu olmayan hastaneye gelmiyor. Daha durumu acil olanlar başvuruyor. ” Bu arada hasta kabul bölümlerindeki bankolarının önünde dün in-cin top oynadı. Görevliler, rahat günlerinden birini geride bıraktı. 

Editör: TE Bilişim