*Vali ve Belediye Başkanvekili Hulusi Şahin, Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde kapı sayısının artırılacağını söyledi. Vali Şahin; “Hastane çevresinde oluşan trafik sorununa köklü çözüm getirmek istiyoruz” dedi.

KAPI SAYISI ARTIRILIYOR
Aşı olduktan sonra basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Vali Şahin, Eğitim-Araştırma Hastanesi’nin çevresindeki trafiğe yeni düzenleme getirileceğini kaydetti. “Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin buraya gelmesiyle beraber kapasite hemen hemen ikiye katlanmış oldu” diyen Vali Şahin; “Bu bölge, şehrin büyüyen, gelişen önemli bir mahallesi. Dolayısıyla burada büyük bir trafik yükü olacağı ortaya çıktı. İl Sağlık Müdürlüğümüz, Belediyemize buradaki sağlık kuruluşumuzun büyümesi neticesinde ortaya çıkacak olan ilave trafik yükünün çalışılması noktasında bir talepte bulunmuştu. Biz de İstanbul Teknik Üniversitesi’nden bir heyet talep ettik. Geldiler ve çok detaylı bir çalışma yaptılar ve bizim hiç tahmin etmediğimiz çok detaylı talepler ile geldiler. Biz bu teknik raporu İl Sağlık Müdürlüğü’ne gönderdik. En son İl Trafik Komisyonuna ulaştı ve biz İl Trafik komisyonuyla konuşup karara bağladık. Mesela Eflatun Caddesinin rejüj ile bölünmesi, tekliflerden biriydi. Trafiğe kapalı olan Nato yolunun mutlaka trafiğe açılması gerektiği de bir başka talep. Ayrıca, Adliye’nin önünden inen caddenin derhal trafiğe açılması, yine bir talep. İlave olarak mutlaka bin araçlık bir otopark gerektiği, yine o raporda belirtiliyor” dedi.

“TRAFİK YÜKÜNÜ HAFİFLETMEK İSTİYORUZ”
Vali Şahin, şöyle devam etti: “Bunun dışında, kapının da açılması gerektiği, sadece yukarda değil, aşağıya da bir kapı daha açılması gerektiği ifade ediliyor. Aşağı dediğimiz, şu anda bu binanın giriş kapısı, aynı şekilde de çıkış kapısı şeklinde olmasının doğru olmadığı, biraz daha aşağıdan ayrı bir çıkış kapısı verilmesi gerektiği de raporda yazıyor. Bunların tamamıyla ilgili tüm teknik raporları ilgili birimlere gönderdik. Bizim amacımız, kim burada kokoreç veya ne satacağıyla alakalı bir durum değil, hastane çevresinde oluşacak olan büyük trafik yükünü rahatlatmak, çözüme kavuşturmaktır." (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim