*300 Yatak kapasiteli Batman Kadın ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi yapımının gecikmesinin bir nedeni de bürokratik engeller. Hastane yapımını üstlenen Sertka firması yetkilileri: “12 Ay doğalgaz hattı, 8 ay sürede fay hattı araştırması nedeniyle hastane yapımı gecikti. Bunların bizden kaynaklanmadığını TOKİ Başkanlığı da biliyor” dediler.

YENİDEN İHALEYE VERİLECEK
Eski SSK Hastanesinin ihtiyaca cevap vermemesi yüzünden Batman Bölge Devlet Hastanesi bitişiğinde zemin artı 11 katlı 300 yatak kapasiteli Kadın ve Doğum Hastalıkları Çocuk Hastanesi, Sağlık Bakanlığı tarafından yeniden ihaleye çıkıyor. Yapımını üstlenen Sertka firması yetkilileri, zeminin tahlil sonuçlarının Amerika’da yapıldığına dikkat çekildi. ABD’den 8 ay sonra gelen tahlil sonuçlarının olumlu çıkması ile inşaatın hızla sürdüğünü belirten firma yetkilileri, “Doğalgaz ve Devlet hastanesi terfi şebekesi yüzünden de 12 ay gibi bir zaman da inşaatın çalışmalarını olumsuz etkiledi” dediler.

“HASTANE KAPASİTESİ ARTTIRILACAK”
AK Parti Batman Milletvekili Ataullah Hamidi, TOKİ’nin önümüzdeki günlerde Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesini yeniden ihaleye çıkaracağını ifade etti. Yatırımın yarıda kalmaması için Sağlık Bakanı ile bizzat görüştüğünü kaydeden Milletvekili Hamidi, şöyle konuştu: “Sağlık yatırımlarında maalesef gerek Kadın Doğum hastanesi binası gerekse de 400 yatak kapasiteli yeni hastanenin temelinin atılması konusunda Sağlık Bakanı ile bizzat görüştüm. Bu iki yatırım da hızlandırılacak. Bu ay içinde Kadın Doğum hastanesinin geri kalan kısmı ile ek yatak kapasitesi için yeniden ihale açılacak.” (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilişim