**Batman Özel Yaşam Hastanesi personel ve yönetim kurulu üyeleri, hastane önündeki gezici Kızılay Kan Merkezi’ne kan bağışında bulundu.

ÖRNEK SAĞLIKÇILAR

Batman Özel Yaşam hastanesi sosyal sorumluluk kapsamında Kızılay’a, kan desteğinde bulundu. Kan vermek için hastane çalışanları sıraya girdi. Hastane yönetim kurulu Başkanı Mehmet Dinç’in yanı sıra Batman’ın tanınan simalarından Ferit Özdemir ile BATSO yöneticisi Abdulcelil Demir de kan verdi. Herkesin kan vermeyi alışkanlık haline getirilmesi gerektiğini belirten Dinç, “Rutin olarak 6 ayda bir Kızılay’a kan veriyorum. Herkesin kan bağışında bulunması gerekiyor. Kızılay’a destek amacıyla hastane çalışanlarımızla birlikte kan bağışında bulunduk. Yarın bize de kan lazım olabilir düşüncesiyle herkesi kan bağışı kampanyasına davet ediyorum. Her vatandaş 6 ayda bir düzenli olarak kan vermeli, bunu alışkanlık haline getirmemiz gerekir. Hastanemizin çalışanları kan vermek için Kızılay’ın aracı önünde kuyruk oluşturdu. Kan bağışında bulunanlara teşekkür ediyorum” dedi.

“KAN BAĞIŞIYLA 3 KİŞİYE HAYAT VERİLİYOR”
Batman Özel Yaşam Hastanesi personelleri ve yöneticileri, kan bağışının önemine dikkat çekmek amacıyla kan bağışında bulundu. Hastane önündeki gezici Kızılay Kan merkezine kan bağışında bulunan hastane çalışanları ve yönetim kurulu üyeleri, vatandaşları kan bağışına davet etti. Hastane önünde 10.30-17.30  saatleri arasında vatandaşlardan kan alımında bulunan Kızılay yetkilileri, Batman’da kan verme oranlarının düşük olduğuna dikkat çektiler. Batman’da yılda yaklaşık 10-12 bin kan ünitesi ihtiyacı olduğunu söyleyen Kızılay kan bağış yetkilileri: “Yılda ortalama Batman’dan 7-8 bin ünite kan toplayabiliyoruz. Bu da ihtiyacı karşılamıyor. Aradaki farkı çevre illerinden takviye ederek karşılayabiliyoruz. Özel Yaşam Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Dinç’e teşekkür ediyoruz. Hastane yetkilileri ve personelleri kan vererek, vatandaşları kan vermeye teşvik ettiler. Kan vermekten kimse korkmasın. Kan bağışı ile 3 insana hayat vermiş oluyorsunuz” diye konuştular. (Bahar Çakar)

Editör: TE Bilişim