** 1997 Yılından beri Batman Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’ne dönüştürülerek hizmet veren sağlık kuruluşu, ihtiyaca cevap vermekte zorlanırken, Gültepe mahallesindeki yeni hastane yatırımının durması ise sağlıktaki çileyi sürdürecek.

40 YILLIK HASTANE TIKANDI
1974 Yılında Batman’ın ilk hastanesi olarak hizmet vermeye başlayan, 1997’de ise Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’ne dönüştürülen sağlık kuruluşu, talebe cevap veremiyor. Hasta odaları ‘koğuş sistemi’ olan ve fiziki yapısı nedeniyle yığılmaların önlemediği mevcut hastanede sorunlar, geçici müdahalelerle çözülmeye çalışılıyor. Gültepe mahallesindeki yeni yatırımın, hastalara nefes aldırması beklenirken, çalışmaların durması sağlıktaki çilenin de devam etmesine neden oluyor.

YENİDEN İHALEYE VERİLECEK AMA…
Gültepe mahallesindeki 11 katlı yeni hastane alanındaki doğalgaz boru hatlarının taşınmaması ve Bölge Devlet Hastanesi teknik merkezin taşınmaması gibi sorunlar nedeniyle yüklenici firmanın tasfiye ettiği yeni hastane yatırımıyla ilgili yeni ihale süreci ise henüz başlamadı. Ziya Gökalp mahallesinde yaklaşık 40 yıldır hizmet veren hastanenin ihtiyaca cevap veremediğine dikkat çeken bazı vatandaşlar: “Sağlıktaki bu çile, yeni yatırım bitmeden sona ermez. Hastanenin yeniden ihaleye verileceği söylendi ama henüz ihale süreci başlamadı. Bu yatırımın gecikmesi hastalara büyük sıkıntılar yaşatıyor. Yatırımın bir an önce kaldığı yerden devam etmesini istiyoruz” dediler. (Barış Arslan)

Editör: TE Bilişim