** Almanya’da 25 yıl süreyle politika yapan Siyaset Bilimcisi 47 yaşındaki Ali Atalan, ilk kez Batman Çağdaş’a konuştu. Mardin’den adaylık başvurusunu yaptığını belirten Atalan: “Batman benim için sürpriz olmadı. Batman’da defalarca bulundum” dedi.

 

“BATMAN, KOZMOPOLİT BİR ŞEHİR”

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Batman 1. Sıra Milletvekili adayı Ali Atalan, ilk kez Çağdaş’a konuştu. Seçim kampanyasına hazırlık yaptığını belirten Atalan: “25 Yıldır Almanya’da siyaset bilimcisiyim. Sol parti geleneğinden geliyorum. Milletvekilliği adaylığını Mardin’e yapmıştım. Batman önerilince de ‘yok’ demedik. Çünkü Batman kabuğuna sığmayan kozmopolit bir şehir. Defalarca Batman’da bulundum. 1. Sıra gibi önemli bir yeri bana layık görenleri mahcup etmeyeceğim” dedi.

 

“TOPLUMA HİZMET HASRETİMİZ VAR”

Atalan, şöyle devam etti: “Tek hasretimiz, toplumumuza hizmet vermekti. Demokrasi, barış ve kardeşlik kampanyamızla her seçmene ulaşacağız. Toplumsal sorunların aşılmasında memleketimizi bir cennet haline getireceğiz. Yıllardır Almanya’da politika içindeyim ama bir gün topraklarımıza gelip aktif siyaset yapma hasretimiz vardı. Kısmet bugüneymiş. En kısa sürede seçim bölgem Batman’da olacağım.”

 

“BATMAN’I BİLİYORUM”

Aslen Midyat-Bacıne köylü olan Ali Atalan, defalarca Batman’a bazı etkinlikler için geldiğini ifade ederek: “2011 Newrozu ve sonrasındaki bazı etkinlikler için Batman benim durağımdı. AP milletvekili Cansu Özdemir ile bir süre önce köylerindeydik. Batman’ın sorunlarının çözümü konusunda arkadaşlarımla birlikte üzerimize ne düşüyorsa yapacağız. 1. Sıra Milletvekilliği adaylığını öğrenince çok sevindik. Mardin ya da Batman benim için fark etmez. Topraklarıma hizmet edeceğim” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim