*Dicle nehri kıyısındaki 70 haneli Kesmeköprü sakinleri, gölgesinde yaşadıkları tarihi ilçeden uzaklaşmak istemiyor. Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü’nün, “Yeni köy istiyor musunuz?’ sorusuna tepki gösteren köylüler, “Kesmeköprü köyü Hasankeyf ilçe sınırlarına dahil edildi. Biz de Hasankeyf’in bir mahallesi olmak istiyoruz” dediler.

“KÖY STATÜSÜNDEN ÇIKMAK İSTİYORUZ”

Dicle nehri kıyısındaki 70 haneli Kesmeköprü, Hasankeyf’in yeni yerleşim birimi haritasında yer alması köylüleri umutlandırdı. Geçen hafta Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nden dört kişilik bir heyetin köylerin de nabız tuttuğunu söyleyen muhtar vekili Abdullah Çiğçi, “Bakanlar Kurulu kararıyla Hasankeyf’in yeni yerleşim biriminde köyümüz de yer alıyor. Oysa Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ndeki heyet ‘Size yeni bir köy yapacağız’ talebiyle bilgilendirme toplantısı yaptı. Köyümüz, Hasankeyf’in yeni yerleşim birimine 1 kilometre mesafede. Biz de Hasankeyf’te kalmak istiyoruz. Artık köy statüsünden çıkmak istiyoruz. Yeni yerleşim biriminde kalmaya yönelik talebimizi yetkililere bildirdik. Kendi topraklarımızdan uzaklaşmaya niyetimiz yok” dedi. Batman Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Tarık Yaşar, dört kişilik bir heyetin köylülerle bilgilendirme toplantısını yaptığını belirterek; “Yeni köy için taleplerin olup olmadığı konusunda köylülerle bilgilendirme toplantısı yapıldı. Bir ay içerisinde bu talebin durumu netlik kazanacak” diye konuştu.

KESMEKÖPRÜ’DE SEÇİM HEYECANI

Dicle nehri kıyısındaki Kılıç ve Urgan köylerinin köy statüsüne kavuşmasının ardından şimdi de gözler Kesmeköprü’de 5 Haziran 2016 tarihinde yapılacak muhtarlık seçimine çevrildi. 248 seçmenin bulunduğu Kesmeköprü’de muhtarlık için üç aday yarışıyor. Abdullah Mahmutoğlu, İdris Değer ve Ahmet Tapkan’ın adaylığını bıraktığı muhtarlık seçimi için Kesmeköprülüler, 5 Haziran seçimini iple çekiyor.

Editör: TE Bilişim