SORUNLAR MASAYA YATIRILDI
Hasankeyf Belediyesi hizmet binası toplantı salonunda gerçekleştirilen muhtarlar toplantısına katılan Vali Hulusi Şahin, önemli açıklamalarda bulundu. İlgili kurum yöneticilerinin katıldığı toplantıda konuşan Vali Şahin, Hasankeyf için üst düzey çalışma grubunun oluşturulduğunu belirterek: “Hasankeyf ile ilgili sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda son birkaç gündür, yoğun bir inisiyatif kullanılıyor. Biz ve Belediye Başkanımız sesimizi duyurabildiğimiz kadarıyla mücadele ediyorduk. Ama son süreçte yaşanan tartışmaların ardından Sayın Cumhurbaşkanımız olaya el atarak,  önceki Orman ve Su İşleri Bakanımız Sayın Prof. Dr. Veysel Eroğlu ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan’ın  koordinasyonunda iki koordinatör ile talimatlar verdiler, Hasankeyf’te eksik hiçbir şey bırakmayın diye. Bugün sizlere müjdeler verebileceğiz. Çünkü artık Hasankeyf’in en üst düzeyde sahibi var. Konuyla ilgili teknik toplantılar yaptık. Ağustos ayı içerisinde oluşturulan çalışma grubu ve tüm bakanlıkların üst düzey yetkilileri Hasankeyf’e gelecekler ve sorunları yerinde inceleyecekler” dedi.

HASANKEYF’TE MİLLET BAHÇESİ YAPILACAK
Vali Şahin, şöyle devam etti: “Hepinizin her gün yaşadığı sorunlar var. Maliyet olarak büyük olmayan, ancak yapılmadığı için de hayatımızı rahatsız eden sorunlar en kısa zamanda giderilecek. Bunun dışında biz kısa bir zaman içerisinde ilçede park harekatına başlayacağız. İlçenin imarında bulunan tüm parklar en kısa zamanda yapılacak. DSİ şu anda bunun altyapı projelendirmesine başladı. Sayın Bakanımız, Tarım ve Orman Bakanlığının ilgili genel müdürlüklerine talimat verdi; şehrin civarındaki uygun yerler yeşillendirecekler. Ayrıca ilçede bir Millet Bahçesi projesinin de hayata geçirilmesi için gerekli çalışmalar yürütülüyor.” 

“TEKNE HATLARI İÇİN ÇALIŞMA YAPILIYOR”
Tüm eksikliklerinin giderilmesi konusunda ilgili kurumlar tarafında gerekli çalışmaların yürütüldüğünü ifade eden Vali Şahin: “Hasankeyf hak ettiği şekilde yeşil bir örtünün içerisinde güzel evlerin olduğu, güzel bir şehir haline gelecek. Bunun dışında ilçede turizmin geliştirilmesi için projelerimiz var. Bu projeleri de sunduk, onları da değerlendiriyorlar. Valiliğimizin projesi olan El-Cezeri Bilim Parkı projesini de arz ettim, onu da değerlendirecekler. Bu sayede Hasankeyf’te turistin dikkatini çekecek çok sayıda atraksiyon üretmiş olacağız.  Belediyemiz tekne hatları için gerekli çalışmaları yürütüp teknelerin Hasankeyflilerin hizmetine sunulmasını sağlayacak. Vatandaşlarımız için bir istihdam kaynağı olacak. İlçeyi ziyaret eden turist de artık tekne turları yapabilecek. Yakın bir zamanda bu uğraştığımız işlerin semeresini göreceksiniz.” Toplantının ardından Vali Şahin, çarşı esnafını ziyaret etti. (Abdullah Türeli)

Editör: TE Bilişim