“TARİHİ ESERLERİ ZARAR GÖRMEDEN TAŞIDIK”
Eski Orman ve Su İşleri Bakanı Prof.Dr. Veysel Eroğlu, bazı incelemelerde bulunmak üzere Batman’ı ziyaret etti. Eski Bakan Eroğlu, ilk ziyaretini Valiliğe gerçekleştirdi. Ziyarette Vali Ekrem Canalp, hizmetlerinden ötürü eski Bakan’a teşekkür etti. Daha sonra değerlendirmelerde bulunan Eroğlu; “Hasankeyf’te dünyanın en büyük tarihi eser taşıma işlemleri gerçekleşti. 1500 Tonluk Zeynel Bey türbesini alacaksınız, yol yapacaksınız ve muhteşem şekilde taşıyacaksınız, diğer tüm eserleri böyle taşıdık. Eski Hasankeyf kötü durumdaydı. Hasankeyf, bölgenin en muhteşem tarihi mekanı olacak. Hasankeyf’te bütün tarihi eserleri koruduk. Hatta Hasankeyf’te yaptığımız arkeolojik kazılar Bakanlığım dönemimde Kültür Bakanlığı’nın arkeolojik kazılarından maliyeti daha fazlaydı. Bütün bu eserleri topladık.”

“TÜRKİYE’NİN EN MUHTEŞEM MÜZESİ HASANKEYF’TE”
Eroğlu, şöyle devam etti; “Türkiye’nin en muhteşem müzesi şuanda Hasankeyf’te. Aynı zamanda çok büyük eserler de Kültür Park dediğimiz açık hava müzesine konuldu. Konutlar da muhteşem oldu. Risk alarak 5 yıl ödemesiz 15 yılda faizsiz geri ödemeli adeta bedava bir ev imkanı sunduk. Bütün kamu binalarını da muhteşem yaptık. Mezarlığın projesi ile birlikte kendim ilgilendim. Yeniden yerleşim ve tarihi eserlerin korunması açısından dünyaya örnek olabilecek bir proje. Ayrıca yapılan çalışmalar da kayda geçsin diye ‘Dicle’nin gizli hazinesi Ilısu’ kitabını yazdık.”

“CUMHURBAŞKANIMIZ BATMAN’A BÜYÜK ÖNEM VERİYOR”
Batman’a büyük yatırımların yapıldığını kaydeden Eroğlu; “Cumhurbaşkanımız Batman’a ayrı bir önem veriyor. Merkezi yönetim Batman’a ilçeler hariç 30 katrilyon yatırım yaptı. DSİ Genel Müdürü iken Batman’a gelmekte zorlanıyorduk, yollar şimdi ise Afyon kaymağı gibi. Oldukça güzel bir havalimanı var. Hastaneler, okullar ve nice yatırım. Batman çok ciddi hizmetler aldı. Bakanlığım döneminde de çok ciddi yatırımlar gerçekleşti. Valimiz çok çalışkan, Batman’ı daha da ileriye götürecektir. Her şey Batman için” dedi. Daha sonra Eroğlu, ‘Dicle’nin gizli hazinesi Ilısu’ kitabını Vali Ekrem Canalp’a hediye etti. (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim