** 1991 Yılında DEP’ten seçilen eski Milletvekillerinden ve 24 yıl süreyle avrupada kaldıktan sonra Batman’a yerleşen eski Milletvekili Nizamettin Toğuç, yeni seçilen HDP Milletvekillerinin halkla iç içe olmalarının gerektiğini söyledi.

**Yeni vekillerin eski parlamenterlerin profilinden uzaklaşmalarını isteyen Toğuç, “Bu mücadelede halktan biri olmak zorundasınız. Aksi takdirde halk sizden uzaklaşır. Kaybetmeye de mahkum olursunuz” dedi.

“HALK, İHALE VE KADRO İSTEMİYOR”

25 Yıl süreyle avrupada kaldıktan sonra memleketi Batman’a yerleşen DEP eski Milletvekili Nizamettin Toğuç, 7 Haziran seçimlerini değerlendirdi. 1991’de DEP’in  SHP ile yaptığı koalisyonda en yüksek oy artışının yıllar sonra Halkların Demokratik Partisi’nde gerçekleştiğini ifade eden Toğuç, yeni Milletvekillerine de uyarıda bulundu. Halktan uzak bir siyaseti sürdüren vekillerin ömrünün kısa olduğunu anımsatan Toğuç, şöyle konuştu : “Her şeyden önce yeni Milletvekillerinin halkla birlikte hareket etmeleri gerekiyor. Toplumun onlardan ne ihale, ne de kadro beklentisi var. Eski parlamenter profilinden uzaklaşmaları şarttır.”

“BATMAN  DÖRDÜNCÜ VEKİLDEN OLDU”

Batman’ın dördüncü vekili kıl payı kaçırdığını belirten  eski Milletvekili Toğuç, “Batman 7 Haziran seçiminde en iyi oy oranını 72.78’le almıştır. Dördüncü vekili de kıl payı kaçıran Batman’ın yeni Milletvekillerinin toplumsal sorunların çözümünde üzerlerine düşeni yapmalıdırlar. Halkla iç içe hareket etmeliler. Gerek Batman’da, gerekse de avrupada hiç bir zaman halktan kopmadım. Halkla iç içe siyaset yaptım. Yeni Milletvekillerimizin mutlaka halkla birlikte hareket etmeleri gerekiyor. Halkın sorunlarının çözümü içinde çok çalışmaları şarttır. Aksi takdirde halk, vekilden uzaklaşır. Politikacı da kaybetmeye mahkum olur” diye konuştu.


Eski vekiller dava yolunda

1993 Yılında öldürülen DEP Milletvekili Mehmet Sincar’ın olayından sonra avrupaya gitmek zorunda kalan Batman eski Milletvekili Nizamettin Toğuç’un da aralarında bulunduğu eski DEP Milletvekilleri geriye dönük özlük hakları ve maaşlarını alabilmek için dava açıyor. Eski vekillerden Ali Yiğit, Remzi Kartal ve Zübeyir Aydar’la birlikte emeklilik işlemlerine başladıklarını söyleyen eski Milletvekili Toğuç, “Avrupaya gittiğimiz günden beri ne maaş aldık, ne de özlük haklarından yararlandık. Emeklilik işlemlerinde herhangi bir pürüz yok ama maaş ve özlük hakları konusunda dava açmaya hazırlanıyoruz” dedi.

Editör: TE Bilişim