** BDP Batman Belediye Başkan aday adayı Mustafa Tekik, adaylık için partinin tabanından ciddi destek aldığını belirterek; “Hiçbir grubun, hiçbir oluşumun, hiçbir ihanet şebekesinin içinde yer almadım” dedi.


İYİ BİR YURTSEVER SEÇİLECEKTİR”

Delge seçiminin 28 Kasım’a alındığı BDP’de (Barış ve Demokrasi Partisi) başkan aday adayları çalışmalarını son aşamaya getirdi. Başkan aday adayların Mustafa Tekik, yazılı açıklamasında delegelere seslendi. Tekik; “Demokratik Özerkliğin en temel ayaklarından biri olan belediyecilik temayül yoklaması için çok önemli bir süreçten geçiyoruz. Ben de bu süreç içinde, yıllardır sürdürülen Kürt özgürlük mücadelesinde bedel vermiş, emek vermiş değerli yoldaşlarımla görüştüm. Yıllarca beraber çalıştığımız şehit aileleri, tutuklu aileleri, barış anneleri ve değer ailelerle görüşmelerimden büyük bir güç aldım, onur duydum. Ben bu sürecin sonucunda sonuç ne olursa olsun, halkımızın değerlerine ve partimizin iradesine ihanet içinde bulunmamış bir yurtseverin seçileceğine inanıyorum” dedi.


HER ZAMAN HALKIMLA BERABERİM”

Tekik, sözlerini şöyle sürdürdü; “Ben de yurtsever bir Kürt insanı olarak halkımdan aldığım destekle bu görevi hakkıyla yerine getireceğime inanıyorum. Çünkü halkımla dün beraberdim, bugün beraberim, yarın da beraber olacağım.

Rojava devriminin içimize düşürdüğü özgürlük ateşi ile ben bu göreve talibim. Hiçbir grubun, hiçbir oluşumun, hiçbir ihanet şebekesinin içinde yer almadım. Ciddi bilimsel projelerim, kentle ilgili mastır planlarım elbette olacaktır. Ama benim en büyük projem, halkımızın değerlerini ve şehitlerimizin onurunu kentin iradesine ve idaresine yansıtmak olacaktır. Bu kenti hep birlikte yöneteceğiz.”

Editör: TE Bilişim