** Batman Belediye Eş Başkanları Sabri Özdemir ve Gülistan Akel’in de aralarında bulunduğu 21 seçilmişin İçişleri Bakanlığınca görevden uzaklaştırılmasının yankıları sürüyor.

 

** Batman Demokrasi Platformu, kitlesel açıklamayla kararı protesto etti. Açıklamayı okuyan Mustafa Yurtsever: “Kararı, halkın iradesine ve halkın onuruna yapılmış bir darbe olarak görüyoruz. Bu siyasi kararı tanımıyoruz.”

 

“KARARI TANIMIYORUZ”

Batman Demokrasi Platformu bileşenleri, Belediye Eşbaşkanları Sabri Özdemir, Gülistan Akel ile meclis üyelerinin görevden uzaklaştırmasına tepki gösterdi. Belediye önünde yapılan açıklamaya HDP Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran, Milletvekili ve Batman adayı M.Ali Aslan, Belediye Başkanı Sabri Özdemir, STK temsilcileri ve kalabalık bir kitle katıldı. Platform adına açıklamayı okuyan SES Şube Başkanı Mustafa Yurtsever: “Siyasi soykırım operasyonlarına maalesef ilimizde bulunan seçilmişler de maruz kaldı. Bu karar hukuki değil tamamen siyasidir. Bu karar, 7 Haziran seçimlerinden dolayı halkı cezalandırma, halkın iradesini hiçleştirme ve yok sayma pratiğidir. Bizler bu uygulamanın açık ve aleni bir şekilde halkın iradesine, halkın tercihine ve halkın onuruna yapılmış bir darbe olarak görüyor ve bu siyasi kararı tanımıyoruz” dedi.

 

“HALKA SAYGISIZLIK”
Yurtsever, sözlerini şöyle sürdürdü: “Batman halkının yüzde 56 oyuyla seçilen seçilmişlere yapılan bu uygulama, Batman halkının iradesine bir saygısızlıktır. Bu gelişmelerin anlamı halkın iradesine pranga vurmaktan başka bir şey değildir. Yıllardır aynı prangaları bu halkın ayağına vurdunuz. Bundan sonra da vurmanıza müsaade etmeyeceğiz. Bu anlamda özelde ilimizde, genelde tüm bölgede seçilmişler şahsında halkımıza yönelik yapılan bu uygulamaları bir darbe olarak görmekteyiz. Bizler başta halkımızın ve tüm seçilmişlerin yanında olduğumuzu, bu siyasi uygulamaları kabul etmediğimizi, tanımadığımızı ve lanetlediğimizi bir kez daha ifade ediyoruz.”

Editör: TE Bilişim