** TBMM’de görüşülen bütçeye KESK Batman Şubeler Platformu bileşenleri tepki gösterdi. Platform adına konuşan Esat Altunışık: “2014 Yılı Merkezi Yönetim Bütçesi, tüm yükün yine emekçilerin omuzlarına yıkıldığı, emekçilerin ve halkın değil, savaşın, rantın, sermayenin, bütçesidir” dedi.


BÜTÇEYİ ÇEKİN”
Gülistan caddesinde bir araya gelen KESK Batman Şubeler Platformu’nun basın açıklamasına BDP İl Eşbaşkanı Serdar Atalay’ın yanı sıra bazı Sivil toplum kuruluşu temsilcileri de destek verdi. Platformun basın açıklamasını SES Şube Başkanı Esat Altunışık okudu. Altunışık: “Gasp edilen haklarımızın, işimizin, aşımızın, eşitlik ve özgürlük mücadelemizin sonuna kadar savunucusu olan biz emekçiler, buradan Meclis’e sesleniyoruz: Ülkemizi daha karanlığa sürükleyecek bu bütçeyi derhal geri çekin. 11 yıldır AKP hükümeti kaynakların kimlerden nasıl toplanacağına tek başına karar veriyor, bu kaynakları kurmaya çalıştığı yeni düzeni güçlendirecek alanlara aktarıyor” dedi.


KESK’İN TALEPLERİ
Altunışık, taleplerini ise şöyle sıraladı: “Toplu Sözleşme döneminde ifade ettiğimiz temel taleplerimiz doğrultusunda bütçeden hakkımızı almak için mücadelemizi yükseltiyoruz. Taleplerimiz gayet açık; - Kayıplarımızın telafisi için her kamu emekçisinin maaşına en az 300 lira zam yapılmasını, - Herkese iş ve ücret güvencesi sağlanmasını, - Ek ödemelerin emekliliğe yansıtılmasını, -Maaşlarımızın vergi artışından etkilenmemesini, - Kadın emekçilere pozitif ayrımcılık uygulanmasını, - Baskı, tutuklama ve sürgüne son verilmesini istiyoruz. AKP hükümeti emekçilerinin haklı taleplerine hala olumlu cevap vermezse, 19 Aralık 2013 Perşembe günü 1 günlük iş bırakmaya gideceğiz.” 

Editör: TE Bilişim